Koje veštine krase dadilje bogatih i slavnih?

02.10.2021

14:00

0

O deci prinčevskog para Kejt i Vilijam brine Norland dadilja

Koje veštine krase dadilje bogatih i slavnih?
Copyright Profimedia

Kada pogledate Norland dadilju, pomislite na Meri Popins. I to je upravo ono što one i žele od vas.

Norland koledž poznat je kao najprestižnija škola za obuku dadilja na svetu.

Dadilja Norland nije bilo kakva dadilja, ona se smatra najboljom od najboljih u brizi o deci.

Da bismo saznali nešto više o moćnim dadiljama Norlanda i šta ih čini tako posebnim, kopamo malo dublje u njihov svet.  

Profimedia
 

Norland koledž se nalazi u Batu, gradu na istoku Engleske, a osnovala ga je Emili Vard u oktobru 1892. godine, jer u to vreme nije postojala zvanična obuka za brigu o deci. Umesto toga, od kućnog osoblja se očekivalo da čuva decu kao deo svojih dužnosti. 

Čitava ideja ovog koledža zasnovana je na nastavniku nemačkog jezika, po imenu Fridrih Frobel, koji je bio pobornik teze da se sa decom mora raditi od rođenja.  

Na prestižnom koledžu Norland u Bathu, studenti prate zahtevan program koji balansira tradiciju i savremene tokove. Trogodišnji sistem obrazovanja obuhvata sve, od dečje psihologije i zdravlja, do filozofije i dečjeg obrazovanja. Potom buduće dadilje provedu još jednu, četvrtu godinu na intenzivnom treningu za diplomu, koji ih priprema za praktične aspekte brige i razvoja dece u ranom uzrastu.

Poput savremenih Meri Popins u svojim besprekornim uniformama, na koledžu ih uče da budu samopouzdane i izdržljive. Uniforma je i dalje snažan deo tradicije, a među mnogim osobinama, guvernante moraju biti ljubavne, iskrene, kreativne, odgovorne i organizovane.

Njihovo celokupno obrazovanje ima za cilj da izvuče najbolje iz svakog deteta o kome brinu. Dadilja Norlanda dete uči elokvenciji, klasi, ekstremnim manirima i svemu što porodica sa visokim statusom i bogatstvom zahteva.

Sposobne su da decu nauče dodatnim veštinama, kao što su skijanje, jedrenje, podučavanje više jezika. Jednostavno rečeno, ne postoji ništa sa čim se Norland dadilja ne može nositi.

Profimedia
 

Kako bi opstao, koledž je morao da ide u korak sa vremenom, tako su na primer lutke na kojima su vežbale danas robotizovane. Takođe, današnje dadilje moraju sticati nova znanja i veštine, neophodna u savremenom drušvu, poput korišćenja Interneta i društvenih mreža.

Ipak, najveća promena se desila krajem prošlog veka kada su se na prestižni koledž počeli primati i prve mladiće.

Kako čuvati kraljevsku decu iziskuje posebna pravila, ali i kvalifikacije samih dadilja, ne čudi što o deci prinčevskog para Kejt i Vilijam brine upravo jedna Norland dadilja.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A.G.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike