„Mama plišanih medvedića“ živi u Mađarskoj

17.01.2021

18:00 >> 01:37

0

Strast prema medvedićima je razvila tokom traumatičnog detinjstva

„Mama plišanih medvedića“ živi u Mađarskoj
Copyright Printscreen/YouTube

Šezdesetdvogodišnja Mađarica Valerija Šmid već 40 godina sakuplja plišane medvediće. 2019.godine ušla je u Ginisovu knjigu rekorda za najveću svetsku kolekciju.

Valerija kaže da njena strast za medvedićima potiči iz njenog traumatičnog detinjstva. Kada je imala četiri godine, roditelji su joj se razveli i ona je odrasla u teškim uslovima, uz majku alkoholičarku. Tada ne samo da nije imala igračke, već nije imali ni odeću.

-Zbog toga sam željela medvjedića kako bih ga mogla zagrliti i dobiti malo ljubavi, kaže Valerija koja ima četvoro odrasle dece.

Printscreen/YouTube

Valerija nekoliko puta dnevno zagrli i pomazi svoje medvediće za koje kaže da su joj izlečili dušu. A sada ona, uz pomoć plišanih igračaka, pomaže deci.

-Poklanjam medvediće jaslicama, vrtićima i siromašnim porodicama. Organizujem i izložbe za dečje ustanove, neku vrstu terapije sa 30-50 medvedića sa kojima se deca mogu igrati. Nažalost, zbog situacije s virusom to sada ne mogu.

Zato je „Mama plišanih medvedića“, kako zovu Valeriju, morala da zapakuje svoju kolekciju u plastične kese zbog neuobičajenog dugog zimskog sna u koji je zapao ceo svet zbog zloglasnog virusa.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike