Sujeverja kao vapaj ljubavi: Što više prolivenih suza, brak će biti srećniji

27.02.2021

15:00 >> 15:08

0

Na Haitiju se klonite metle, u Jermeniji ne zaboravite na hleb, u Švedskoj dobro pazite gde stajete

Sujeverja kao vapaj ljubavi: Što više prolivenih suza, brak će biti srećniji
Copyright Pixabay

Ljubav. Veliki deo života provodimo u potrazi za njom. Ako imamo sreće, ona nam se i desi.

Kako ne bi bilo ostavljeno sreći na volju, mnogi narodi pronalaze nadu u magijama i sujeverjima za koja tvrde da ih približavaju ljubavi koju su oduvek želeli.

Pixabay

U Kini se veruje da će starosna razlika u rasponu od tri do šest godina između supružnika rezultirati nezdravom i nesrećnom vezom ili brakom.

Na Haitiju je važno da se klonite metle ako hoćete da se udate. Slobodne devojke nikako ne žele da neko čisti metlom u blizini njihovih nogu, verujući da ako im se skupljena prašina približi cipelama, nikada neće doživeti osećaj da ih neko obori s nogu.

„Naručite još slanog hleba“, savetovaće vas u Jermeniji, ako još niste ušli u brak. Posle napornog radnog dana nema ničeg lepšeg od čaše crnog vina sa malo sira i hrskavog hleba. Ne zaboravite da dodate prstohvat soli ako želite da se zaljubite. U Jermeniji se devojkama savetuje da jedu slani hleb na proslavi praznika Svetog Sargisa. Ako priželjkujete zaštitnika ljubavi, lokalno stanovništvo veruje da ćete sanjati san u kome ćete sresti čoveka za koga ćete se udati.

Pixabay

Neparan broj cvetova je presudan u Rusiji. Verovanje nalaže da je cveće i znak i predznak. Uz jedan mali uslov. Devojci se mora pokloniti neparan broj cvetova.  Samo tako se smatra znakom poštovanja i divljenja.

Šveđani veruju u veliko slovo „A“. Duž ulica ovog grada neretko ćete naići na oznaku „A“, koje označava kanalizaciju i „K“ koje označava čistu vodu. Na neki čudan način Šveđani su ova slova povezali sa ljubavlju i lošom srećom. Ako nagazite na „K“, sreća će vas pogledati, dok „A“ donosi nesreću.

U Indiji čak i vaš horoskopski znak može ukazati na ono što vas čeka u ljubavi. Legenda kaže, žene koje su „Manglik“ rađaju se sa Saturnom i Marsom pod 7. kućom braka, ljubavi i veza. Ove dame se smatraju ne samo nesrećnim, već mnogi veruju da nose prokletstvo. Da bi oterali lošu energiju, Indijci su razvili neobičnu tradiciju, takva žena se mora udati za drvo banane. Nakon što se zaveti oljušte, drvo se isseče i na taj simbolični način, žena je oslobađena prokletstva.

Pixabay

Uvek sedi u sredini – važno pravilo u Rusiji. Ljubavno sujeverje u najvećoj zemlji sveta uključuje, između ostalog, značaj mesta gde treba da sednete. Ako se sakrijete u ćošak, veruje se da se nećete venčati sedam narednih godina.

Ako vaš partner ima mladež u blizini usta, Korejanci bi vam mogli reći da ga se klonite. U ovoj zemlji se ozbiljno veruje da je to znak neverstva.

Stari kineski običaj kaže da bi mlada trebalo da počne da plače između 15 i 30 dana pre svog venčanja. Što više prolivenih suza, brak će biti srećniji.

U Teksasu jedno staro sujeverje kaže da nakon što izbrojiš 50 belih konja, prvi čovek s kojim se rukuješ, biće čovek tvog života.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike