Serijska slepa putnica: Proputovala pola sveta avionom bez karte i pasoša

24.03.2021

10:30 >> 09:38

0

Od 2002. godine Merilin Hartman se švercuje i uspela je 30 puta da se neopaženo ukrca u avion

Serijska slepa putnica: Proputovala pola sveta avionom bez karte i pasoša
Copyright Printscreen

Merilin Hartman, stara 69 godina, dobila je nadimak „serijska slepa putnica“, jer je godinama putovala avionom bez karte i pasoša.

Žena je bila pravi profesionalac u tome. U poslednjih 19 godina to joj je uspelo čak 30 puta.

Ona je izjavila da bi se uvek ponašala kao da je u društvu neke osobe koju je pratila. Ako bi je zaustavili, bila bi vrlo ljubazna i pravila se da je potpuno nevina.

Ponekad bi našla nečiju tuđu kartu, a najčešće bi se priključila velikoj grupi ljudi i jednostavno bi se prošunjala kad bi osoblje obratilo pažnju na nekog drugog putnika.

Ali i tome je došao kraj: uhapšena je na aerodromu „O’Hara“ u Čikagu kada je pokušala da se ukrca u avion pošto je napustila prihvatilište za beskućnike „Vest sajd“, gde je boravila poslednjih godinu dana. Kako je bila pod elektronskim nadzorom, zadržana je u pritvoru bez mogućnosti kaucije.

Printscreen

Merilin je 2019. godine osuđena na 18 meseci uslovno, pošto je uhvaćena na londonskom aerodromu „Hitrou“ kada su policajci otkrili da sa sobom nema kartu, ali ni pasoš. Nadzorne kamere zabeležile su kako je sakrila lice kosom i provukla se pored čuvara koji je proveravao papire drugog putnika. Pokušala je da se ukrca na let za Konektikat, ali je uhvaćena dok se „motala“ oko putnika kojem su proveravali dokumenta.

Priznala je policiji da je prošla kroz kontrolu za čekiranje, ukrcala se na let za London, a onda krila u toaletu sve dok nije našla mesto. Iako je tada osuđena na uslovnu kaznu i na ruku su joj stavili elektronsku narukvicu, u oktobru 2019. je uhvaćena opet, kada je ponovo pokušala da uđe na let.

Printscreen

Kako je sama priznala, njena ilegalna putovanja počela su 2002, kada se uspela da se ukrca na let iz Čikaga za Kopenhagen, a sledeći put je otputovala u Pariz. Uhvaćena je i na letu za Havaje 2009. godine, a sve zamke je vešto izbegavala sve do 2014, kada je osuđena zbog leta bez karte iz San Hozea prema Los Anđelesu.

Sudija ju je osudio na uslovnu kaznu, ali se već sledećeg dana vratila na aerodrom, gde je uhapšena i osuđena na šest meseci zatvora. Međutim, tamo je provela samo tri dana zbog gužve u zatvoru.

Njen advokat Andrea Lubelfeld kazala je da je njena klijentkinja mentalno bolesna, odnosno da pati, kako je i sama priznala, od bipolarnog poremećaja.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike