Bračni zakoni koje su mnogi prekršili: U Vermontu supruga mora da dobije odobrenje od muža za nošenje zubne proteze, a u Salemu supružnici moraju da spavaju u pidžamama

04.04.2021

18:30 >> 14:57

0

Američki gradovi prednjače po čudnim i pomalo suludim bračnim zakonima

Bračni zakoni koje su mnogi prekršili: U Vermontu supruga mora da dobije odobrenje od muža za nošenje zubne proteze, a u Salemu supružnici moraju da spavaju u pidžamama
Copyright Pixabay

Verovali ili ne, postoje gradovi u kojima postoje čudni zakoni koji se tiču uređenja bračnih odnosa. Recimo, u Dalaveru se možete bez problema razvesti ako kažete da ste se šalili kad ste se udali ili oženili!

Prema Zakonu o prekršajima protiv morala i pristojnosti Južne Karoline, smatra se prekršajem ako je muškarac stariji od 16 godina zaprosio ženu kako bi je zaveo.

U gradu Salemu u Masačusetsu je ilegalno da bračni drugovi spavaju bez pidžame, odnosno goli, u iznajmljenoj sobi.

Pixabay

U Vermontu supruga mora da dobije pismeno odobrenje od muža pre stavljanja zubne proteze!

U Vičiti u Kanzasu zlostavljanje svekrve može biti osnova za razvod.

U gradu Truro na Kejp Kodu, budući mladoženja pre sklapanja braka mora da dokaže da zavređuje mladinu ruku tako što će ubiti šest kosova ili tri vrane.

Pixabay

U okrugu Misisipi, ako službenik proceni da je neko od budućih supružnika „pijan, lud ili imbecil“ može odbiti da izda venčani list.

Kentaki ne dozvoljava da se žena četiri puta uda za istog muškarca!

U Juti se rođaci prvog reda mogu venčati samo ako su stariji od 65 godina!

Pixabay

A u Kaliforniji, Teksasu, Koloradu i Montani možete ući u brak a da njemu ne budete prisutni. Ovaj zakon je donesen kako bi se olakšalo venčavanje devojaka i vojnika koji su na službi u inostranstvu. Montana čak dozvoljava venčanje sa dvostrukim zastupnikom gde nijedna strana ne mora biti prisutna.

Ali ovaj zakon postoji i u Srbiji: možete se venčati iako jedan od budućih supružnika nije prisutan. Uslov je da ima saglasnost i da pošalje svog zastupnika.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike