Nišlijka koja ruši stereotipe: Katarina ima 25 godina i vozi kamion u Americi

26.04.2021

09:30 >> 10:13

0

Po zanimanju je agent nekretnina ali se bavila padobranstvom i licencirani je fudbalski sudija

Nišlijka koja ruši stereotipe: Katarina ima 25 godina i vozi kamion u Americi
Copyright Printscreen

Mnogi sa prostora Balkana su krenuli put Amerike i Kanade kako bi tamo radili i zaradili, a većina je našla dobro plaćene poslove vozeći kamione. Kažu i da je svaki treći vozač kamiona u regionu Čikaga sa prostora bivše Jugoslavije.

Ali prava je retkost za volanom velikih kamiona naći ženu a kamoli krhku devojku sa tek napunjenim 25 godina i to iz Srbije.

Katarinu Milojević iz Niša, agenta nekretnina i fudbalskog sudiju, nedostatak posla, naterao je da promeni zanimanje i u SAD počne da vozi kamion. Ovim poslom se bavi već tri meseca.

Printscreen

Katarina je u SAD stigla 2017. godine a, kako je bila licencirani fudbalski sudija, mogla je lepo da zarađuje i imala je dovoljno novca da finansira školu za agente nekretnina i da putuje. Tek što je završila školu i dobila licencu, došao je virus i posla nije bilo. Zato je Katarina odlučila da vozi kamion.

Početak u tipično muškom poslu nije bio ni malo lak, ali Katarina je sada već iskusni vozač, koji za nedelju dana prelazi distance i od po 3.500 milja (preko 5.600 kilometara). Mlada Nišlijka ističe da joj je mnogo značila podrška ljudi iz kompanije „Magnum“ koji su joj mnogo pomogli kada je počela da vozi kamion.

Printscreen

Katarina kaže da, pre nego što sedne za volan, voli da ode do teretane i vežba a tokom vožnje sluša muziku i audio knjige.

Možda sve to ne treba da čudi jer je Katarina po prirodi avanturista. Još dok je živela u Srbiji, bavila se padobranstvom, nekoliko puta je iskočila iz aviona, a zbog opklade sa ocem je položila i dobila licencu za špeditera.

O zgodama i nezgodama na putu koje doživljava krstareći Amerikom, Katarina je pričala pred kamerama „Srbijan Tajmsa“i „Srbijan Njuza“.

AUTOR: Antonije Kovačević VIDEO: Saša Lukić

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike