Emilio iz Portorika je najstariji čovek na svetu: Za mesec dana će napuniti 113 godina

04.07.2021

15:30 >> 15:43

0

Gospodin Markez je relativno dobrog zdravlja iako je izgubio sluh a pejsmejker mu je ugrađen u 101. godini

Emilio iz Portorika je najstariji čovek na svetu: Za mesec dana će napuniti 113 godina
Copyright Printscreen

Emilio Flores Markez je u sredu bio star tačno 112 godina i 326 dana i tada je Ginisova knjiga rekorda zvanično objavila da je on najstariji čovek na planeti.

Emilio je rođen 8. avgusta 1908. u Karolini u Portoriku. U porodici je bilo 11 dece a on je bio drugi po redu. Bio je zadužen za kućne poslove i brinuo se o mlađima.

Kao prvorođeni sin, Emilio je pomagao na očevoj farmi šećerne trske, zalivajuću biljke i tovareći ih u vagone za prevoz. Čitavog života se bavio poljoprivredom i tako je izdržavao porodicu. U braku sa Andreom Perez je bio 75 godina i dobili su četvoro dece, pet unuka i pet praunuka. Supruga mu je preminula 2010. godine, kao i dvoje dece.

Printscreen

Sada živi u Rio Piedrasu u Portoriku sa sinom i ćerkom. Izgubio je sluh, ugrađen mu je pejsmejker kada je imao 101. godinu, ali je i dalje relativno dobrog zdravlja. Kaže da je ključ za srećan život “imati puno ljubavi i živeti život bez ljutnje”.

-Otac me je odgajio s ljubavlju, voleći sve. Uvek je govorio meni, mojoj braći i sestrama da činimo dobro, da sve podelimo s drugima, kaže Emilio, najstariji čovek na svetu.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike