Dečak spava pod šatorom i skuplja novac za dobrotvorne svrhe: Već je prikupio pola miliona funti

08.07.2021

15:30 >> 15:45

0

Maks Vusi iz Devona od marta prošle godine ne spava u svom krevetu

Dečak spava pod šatorom i skuplja novac za dobrotvorne svrhe: Već je prikupio pola miliona funti
Copyright Profimedia/Maks Vusi

Dečak Maks Vusi iz Devona u Engleskoj od prošlog marta spava u šatoru i skuplja novac za dom za nemoćne u kojem je svoje poslednje dane proživeo njegov komšija Rik Abot.

Za North Devon dom za nemoćne jedanaestogodišnjji Maks je skupio pola miliona funti a onda je odluči da nastavi da kampuje kako bi prikupio novac i za druge kojima je neophodan.

U februaru prošle godine je preminuo njegov sused Rik u domu za nemoćno koji mu je poklonio prvi šator. Nakon toga je u martu inspirisao hiljadu dece, od Amerike do Singapura, da učestvuju u akciji kampiranja i skupljanja novca za North Devon. Priznao je da je bilo noći kada je bio u suzama jer mu je sva oprema bila mokra zbog kiše, ali nije odustao.

Pročitajte i ovo:

U ponedeljak uveče je spavao ispred londonskog zoološkog vrta kako bi inspirisao i drugu decu na akciju “Bojkotujte svoj krevet” i skupio novac za humanitarnu organizaciju “Akcija za decu” kojom se skuplja novac za decu pogođenu pandemijom.

Profimedia/Maks Vusi

Tokom celog dana je pomagao u vrtu a onda je zaspao ispred lavljeg kaveza.

-Bilo je uzbudljivo, sve vreme su se čuli lavovi i majmuni, a u jednom trenutku šator se prevrnuo jer ga nisam dobro učvrstio, a zaduvao je jači vetar.

Gostujući nedavno na televiziji je rekao da planira da nastavi da spava u šatoru i skuplja novac u dobrotvorne svrhe. Čak se našalio rekavši da bi njegovi roditelji mogli da iznajmljuju njegovu sobu.

Njegova akcija je dirnula i britanskog premijera Borisa Džonsona koji mu je uputio pismo.

Pročitajte i ovo:

Maks je do sada “potrošio” sedam šatora, a najgore mu je bilo kada su ga napali crveni mravi. Poseban izazov je bio tokom zime jer mu je bilo jako hladno, piše Dejli Mejl.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike