Tako šik: Francuzi osmislili način kako da dočaraju miris bageta na drugom kraju Zemljine kugle (VIDEO)

05.06.2024

12:11

0

Autor: V. I.

Pisanje pisma u ovoj evropskoj državi dobilo je potpuno novu dimenziju

Tako šik: Francuzi osmislili način kako da dočaraju miris bageta na drugom kraju Zemljine kugle (VIDEO)
Copyright Profimedia

Nadaleko je čuvena ljubav koju Francuzi gaje prema hrani i piću, pa nas zapravo nije iznenadila informacija da su nedavno predstavili novu poštansku markicu sa, ni manje ni više, svojim čuvenih fancuskim hlebom - bagetom.

I kao da sama markica nije dovoljno autentična, postoji jedna stvar koja je čini još posebnijom. Naime, Francuzi su odlučili da od markice naprave pravi mali suvenir koji će miris sveže pečenog bageta preneti na drugi kraj sveta.

Inovativan dizajn

Dizajnirali su, naime, pečat koji primalac vaše razglednice ili pisma može ogrebati i pomirisati, tako da se, bez obzira na to da li se nalazi u Srbiji ili, recimo, Hamburgu, bar na trenutak može osetiti kao da stoji usred pekare na Jelisejskim poljima.

 

 

Baget kao biser kulture

"Baget, hleb našeg svakodnevnog života, simbol naše gastronomije, biser naše kulture“, stoji u opisu marke, a na stranicama francuske pošte objašnjava se i da se baget sastoji od svega nekoliko sastojaka, ali da je njegova proizvodnja prilično složena. Od vaganja, mešanja, fermentacije i oblikovanja do ispravnih uslova pečenja, sve su to koraci koje treba usavršiti da bi se dobio proizvod na koji su Francuzi toliko ponosni i čija se priprema prenosi s generacije na generaciju.

"Baget je nosilac kulture i običaja, duboko je ukorenjen u svakodnevni život Francuza. Odlazak u pekaru je svojevrsni ritual", objašnjava marketing baget marke iz francuske pošte.

Ograničen tiraž

Markica je namenjena samo za međunarodne pošiljke težine oko 200 grama i dostupna je za kupovinu u francuskim poštama i kioscima po ceni od nešto manje od dva evra. Takođe je važno napomenuti da dolazi u ograničenoj količini od oko 600.000 komada, pa ako se ovih dana nađete u Francuskoj i naiđete na ovu marku, ne propustite priliku, napišite to pismo, stavite magnet u kovertu i sve zajedno pošaljite dragoj osobi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike