Bizarno: Tajvanac amputirao sam sebi noge da bi dobio odštetu od milion funti, ali nije dobio ni dinara zbog gluposti

20.03.2024

12:12

0

Autor: V. I.

Plan da se obogati poremetile su vremenske prilike u Tajvanu

Bizarno: Tajvanac amputirao sam sebi noge da bi dobio odštetu od milion funti, ali nije dobio ni dinara zbog gluposti
Copyright Profimedia

Muškarac identifikovan samo po prezimenu Čang optužen je nakon što je navodno pokušao da zatraži više od milion funti za dvostruku amputaciju putem promrzlina. Ovaj 24-godišnjak sa Tajvana optužen je da je namerno potopio noge u kantu s ledom, pošto su mu udovi bili amputirani zbog promrzlina prošlog februara. Njegove noge su navodno bile uronjene u vodu od -78,5 stepena Celzijusovih tokom dugih 10 sati, što je navodno bilo sve da bi dobio isplatu osiguranja od milion funti.

Potom je tvrdio da je samo nekoliko dana ranije zadobio povrede od promrzlina tokom nesreće sa skuterom na severu Tajvana.

Međutim, prema Okružnom tužilaštvu u Tajpeju, rečeno je da mu je pomogao saučesnik, poznat kao Lijao (24). On je, navodno, pomogao Čangu da napuni kantu ledom, te ga je vezao za stolicu pomoću vezica za kablove. U saopštenju tužioca od 14. marta piše da je Lijao sve dokumentovao a da je čitava akcija trajala između dva sata ujutro i podneva 27. januara 2023. 

Nakon što su Čangu zbog promrzlina amputirane obe potkolenice, Čang i Lijao tražili su novac od pet osiguravajućih kuća u ukupnom iznosu od oko milion funti.

Profimedia
 

 

Ono što je rasplamsalo sumnje tajvanskog biroa za krivične istrage (CIB) jesu dve činjenice. Prva je da je Čang sklopio niz paketa osiguranja sa visokim isplatama samo nekoliko dana pre "putovanja skuterom“ a druga je da je Tajvan je suptropski region, što znali da nema poznatih slučajeva promrzlina koje bi zahtevale amputaciju zbog prirodnih klimatskih faktora u ravničarskim predelima.

Kada je Čang, navodno, putovao skuterom temperature bile između šest  i 17 stepeni, što je previše toplo da bi izazvalo promrzline.

CIB je takođe otkrio da slike, koje su dobijene iz bolnice u kojoj je Čang lečen, pokazuju "simetrične" povrede koje su neuobičajene za tipične žrtve promrzlina. Slike sugerišu da Čang nije nosio čarape ili cipele u vreme zadobijenih povreda, što su istražitelji potvrdili ideju da su tragovi "izazvani ljudskim faktorom“.

Tokom racije prošle godine, policija je takođe pronašla kantu koju je Čang možda koristio, zajedno sa polistirenskom kutijom u kojoj se nalazio suvi led.

Dvojac je sada optužen za prevaru u osiguranju i pokušaj prevare u osiguranju, informiše LAD Bible.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike