Drama na nebu iznad Tajlanda: Pilot porodio ženu u avionu!

04.03.2024

23:27

0

Ostavljajući svog kopilota da upravlja avionom, Sararnrakskul je odjurio do buduće majke i otkrio da je ona u aktivnom porođaju

Drama na nebu iznad Tajlanda: Pilot porodio ženu u avionu!
Žena se porodila u avionu koji je trebalo da leti za Marsej - Copyright Youtube/New York Post

Jedan tajlandski pilot može da doda još jednu titulu svom imenu, nakon leta koji sigurno neće nikada zaboraviti.

Naime, kako prenose tamošnji mediji, pilot Jakarin Sararnrakskul je upravljao avionom "VietDžet" iz Tajpeja, Tajvan do glavnog grada Tajlanda, Bangkok, kada se u njemu dogodila hitna situacija, koja je zahtevala asistenciju.

Jakarin je bez razmišljanja napustio kokpit aviona nakon što mu je kabinsko osoblje saopštilo da se žena porađa u jednom od kupatila u avionu, navodi "Viral Pres".

Ostavljajući svog kopilota da upravlja avionom, Sararnrakskul je odjurio do buduće majke i otkrio da je ona u aktivnom porođaju, prilikom čega je pomogao da se beba rodi, dok je avion još bio na hiljadama stopa u vazduhu.

"Osećam se ponosno"

Sararnrakskul je izjavio da nikada ranije nije porađao bebu — definitivno ne u 18 godina svoje pilotske karijere, ali da je ponosan što je mogao da učestvuje u ovom plemenitom činu.

Bolničari su čekali avion kada je sleteo u Bangkok na Tajlandu, nakon čega je potvrđeno da su i majka i beba bezbedne i zdrave.

- Beba će moći da priča svima do kraja života da je rođena u vazduhu. Osećam se ponosno što sam mogao da mu pomognem da ga donesem na svet - rekao je o novorođenom dečaku.
FB Post

Sararnrakskul je rekao da je posada bebi dala nadimak "Nebo" u čast njegovog vrtloga i haotičnog rođenja na nebu.

Pilot nije precizirao da li ima bilo kakvu medicinsku pozadinu koja je doprinela da se porođaj obavi bezbedno. Jakarin je otac jednog deteta i pilot 18 godina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike