Astro hrana: Ribama prija italijanska a Blizancima vegetarijanska kuhinja

18.12.2020

13:30 >> 18:29

0

Ishrana po horoskopskim znacima

Astro hrana: Ribama prija italijanska a Blizancima vegetarijanska kuhinja
Copyright Pixabay

Ovan

Žestokom Ovnu ne odgovara jaka i masna hrana. Kako bi se smirio njegov temperament, potrebno je da jede laganu hranu – uglavnom zeleno i crveno povrće. Savet je da jede češće ali manje porcije. Za Ovna je karakteristično da postane razdražljiv kad je gladan.

Bik

Osobe rođene u ovom znaku su veliki gurmani, imaju dobar apetit i odlični su kuvari, a sve to zajedno utiče na njihovu figuru koja je najčešće zaobljena. Zato Bikovi strogo moraju da vode računa o količini i vrsti hrane koju konzumiraju. Prija im divljač, jagnjetina, piletina i dosta povrća.

Pročitajte i ovo:

Blizanci

Omiljeno mesto u kući Blizancima je kuhinja. Oni tamo eksperimentišu, isprobavaju nove recepte i uvek su voljni da probaju sve što je novo i egzotično. Privlači ih i vegetarijanska ishrana i tu vole da izmišljaju svoje recepte. Ono što im ne prija su žitarice i kafa a najviše vole da jedu u društvu.

Rak

Rak je prava „slatkara“ i voli sve što je slatko: pite, kolače, torte…Na neki način su njemu slatkiši beg od problema. U suštini, Rak sve voli da jede i nije ni malo izbirljiv pa lako nabaci koji kilogram viška. Zato bi Rakovi trebalo da izbegavaju da jedu kada su uznemireni i iznervirani.

Lav

Lav je zahtevan i probirljiv i kao pravi hedonista uživa u hrani a za sebe uvek bira najbolje. Dobro se razume u gastronomiju, uživa u kafi i svim onim dodacima koji pojačavaju ukus hrane. Za njegovo zdravlje je najbolje da jede zeleno povrće.

Devica

Devica ima veoma osetljiv probavni sistem pa bi morala da izbegava tešku hranu i hleb, masna i začinjena jela. Svaki zalogaj mora dobro da sažvaće kako bi pomogla želucu da lakše svari hranu. I Devicama je potrebno mnogo povrća u ishrani.

Pixabay

Vaga

Jak doručak je najvažniji Vagama jer će ih ta energija držati tokom celog dana i neće kasnije imati potrebu za obilnim obrocima. Njima odgovara piletina i teletina, a trebalo bi da izbegavaju tešku i začinjenu hranu. Ne prija im ni mnogo soli i bibera u jelima, kao i crna kafa i čokolada.

Škorpija

Škorpija preteruje u svemu pa i u hrani. Iako voli pikantnu, jaku i začinjenu hranu, trebalo bi da je izbegava zbog mogućih problema sa debelim crevom. Škorpije su sklone preterivanju i sa alkoholom što prilično narušava njihovo zdravlje.

Pixabay

Strelac

Strelac je jedan od horoskopskih znakova koji baš mora da povede računa o ishrani zbog debljanja. Obožava hranu, uživa u svakom zalogaju i voli da je sprema. Ali bi morao da povede računa o kvalitetu i izboru jer ne mora baš sve da proba. Strelac voli da jede u dobroj atmosferi i uživa u lepo dekorisanom stolu i hrani.

Pročitajte i ovo:

Jarac

Jarac voli da kuva ali je za njega pravo rešenje hrana koja se brzo priprema. Kako je skroman u životu, tako je skroman i u izboru hrane i ne vidi neki preterano veliki užitak u hrani. Uglavnom mu prijaju mlečni proizvodi i piletina.

Vodolija

Većina Vodolija su zagovornici vegetarijanske ili makrobiotičke ishrane. Uglavnom zagovaraju zdravu ishranu ali kako smatraju da je kuvanje gubljenje vremena, najčešće jedu brzu hranu „s nogu“ što je prvi uslov za dobijanje kilograma. Za njih je jako važno da prestanu da jedu čim osete da su siti.

Ribe

Ribe moraju da vode računa o ishrani jer imaju osetljiv želudac i važno je da izbegavaju kiselu i tešku hranu. Sklone su gojenju jer imaju dobar apetiti i jer svoje životne probleme rešavaju hranom. Prija im italijanska kuhinja a obožavaju ribu i slatkiše.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike