U ovom plemenu živi 3.000 žena i samo 7 muškaraca: Jedini zadatak im je razmnožavanje, a od žena beže - na drveće (VIDEO)

14.10.2023

14:13

0

Autor: M. Vu.

Posebno se cene muškarci s velikom stražnjicom i trbuhom jer se veruje da oni imaju bolje gene

U ovom plemenu živi 3.000 žena i samo 7 muškaraca: Jedini zadatak im je razmnožavanje, a od žena beže - na drveće (VIDEO)
Ilustracija/pleme - Copyright Profimedia

Jedno pleme iz amazanske prašume je privuklo veliku pažnju javnosti. U ovom plemenu živi oko 3.000 žena i svega sedam muškaraca. Prema informacijama, muškarci se penju na drveće kako bi se zaštitili od žena.

Ovo pleme sledi tipični obrazac matrijarhata.

Žene imaju kontrolu nad svim aspektima života, uključujući i muškarce.

Brak kao koncept ne postoji, a žene periodično menjaju malu grupu muškaraca kako bi sve imale "svoj red", kako je objašnjeno u TikTok snimku.

 

@jimlowery420

3000 Women and a population of 7 men. What would you do?

♬ original sound - Jim Lowery420

 

Jedini zadatak preostalih muškaraca u plemenu je razmnožavanje. Zbog toga što ih je tako malo, pošteđeni su svih ostalih poslova. Žene im daju da jedu bele crve kako bi im nahranile telo i održale ga aktivnim.

Među sedam muškaraca u plemenu jedan je starac i jedan 13-godišnji dečak, a ostali su tek deca. Razmnožavanje je stoga vrlo teško.

Posebno se cene muškarci s velikom zadnjicom i trbuhom i veruje se da oni imaju bolje gene i da se efikasnije mogu razmnožavati.

Deca u plemenu pripadaju ženama, a ne muškarcima, a i njih žene tretiraju kao decu.

Oko ruke muškaraca žene vežu vrpcu kako bi pokazale svakodnevno vlasništvo i simbolisale ljubav. Vrpca znači da ta žena poseduje određenog muškarca toga dana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike