Osuđenik pobegao iz zatvora upravo na dan kada je trebalo da bude pušten na slobodu

23.09.2023

21:15

0

Autor: K. B.

Ruski zatvorenik Kamoljon Kalonov, koji je služio kaznu od 22 godine za teška krivična dela, nedavno je pobegao iz zatvora

Osuđenik pobegao iz zatvora upravo na dan kada je trebalo da bude pušten na slobodu
Copyright Profimedia

Prema informacijama koje je preneo SHOT Telegram kanal, Kalonov (49) je osuđen za dvostruko ubistvo, krađu, kao i posedovanje oružja, municije, eksploziva i eksplozivnih naprava.

Trebalo je da bude pušten iz 19. kaznene kolonije u selu Markova kod Irkutska prošle nedelje. Međutim, prema regionalnom odeljenju Federalne kazneno-popravne službe, Kalonov je nestao iz kolonije ujutro 18. septembra, na dan puštanja na slobodu, oko 4 sata ujutru, a nikoga nije obavestio o svom planu. Trenutno je navodno u bekstvu.

Profimedia
 

Kalonov, poreklom iz grada Zima u Irkutskoj oblasti, prvi put je osuđen 1997. godine za organizovanje zločinačke zajednice, ali je pušten iz zatvora iste godine. Kasnije je ponovo osuđen 2001. i izrečena mu je kazna od 22 godine zatvora. Tehnički, kolonija iz koje je pobegao je otvorena ustanova u kojoj osuđenici imaju slobodu kretanja, i trodnevno odsustvo se ne smatra bekstvom iz zatvora, već izbegavanjem sa posla.

Međutim, prema pres-službi Glavnog direktorata Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Irkutsku oblast, Kalonovu sada preti kazna do 4 godine zatvora zbog bega. Autori SHOT Telegram kanala sugeriraju da bi razlog njegovog bega mogao biti njegova nespremnost da se vrati u domovinu, budući da je nakon izlaska iz kolonije trebao biti deportiran u republiku Tadžikistan.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike