Kviz skandal: Kako je prosta stvar otkrila najveću prevaru u "Milioneru"? (VIDEO)

04.09.2023

21:12

0

Autor: K. B.

Godine 2001. britanska verzija kviza "Želite li da postanete milioner?" doživela je jedan od najvećih skandala u istoriji televizije

Kviz skandal: Kako je prosta stvar otkrila najveću prevaru u "Milioneru"? (VIDEO)
Copyright Profimedia

Čarls Ingram, bivši vojnik, takmičio se u kvizu "Želite li da postanete milioner?" i stigao do pitanja vrednog milion funti. Međutim, "osvojeni" novac nikada nije dobio zbog varanja koje je uočeno i sankcionisano.

Ključni trenutak prevare dogodio se kada je voditelj Kris Tarant postavio Ingramu pitanje: "Pod kojim imenom je poznat broj jedan iza kojeg sledi sto nula?" Ingram je kolebljivo razmatrao odgovore, a nakon što je promenio mišljenje nekoliko puta, izabrao je odgovor pod A - gugol (googol), i tako osvojio milion funti.

 

 

Međutim, naknadno objavljeni snimak emisije jasno je pokazao da je Ingram nabrajao sve ponuđene odgovore i svaki put nakon što je rekao "gugol" čuo se kašalj. Ova taktika varanja bila je deo zavere koju su smislili Čarls Ingram, njegova supruga Dajana i prijatelj Tekven Vitok. Njih troje koristili su kašalj kako bi označili tačne odgovore tokom cele emisije.

Leri Vajturst, takmičar sa brzim prstima, primetio je nešto sumnjivo i prijavio to produkciji. Na kraju su Čarls Ingram, Dajana Ingram i Tekven Vitok proglašeni krivima zbog varanja. Osim što nisu dobili "osvojeni" novac, prevara ih je koštala dodatnih 115.000 funti.

Ovaj skandal ostao je zapamćen, pa i danas gledaoci raspravljaju o Čarlsovoj prevari. Mnogi su primetili njegovo neobično ponašanje tokom emisije i posumnjali da je varao. Gledaoci su naglasili da takmičar koji ne vara nikada ne bi rizikovao svoj novac ako nema pojma koji je tačan odgovor. Ovaj incident ostao je trajno urezan u istoriju televizijskih skandala.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike