Kad papagaj postane detektiv: Svedočio o ubistvu i poslao dvoje na robiju

13.05.2023

09:21

0

Autor: K. B.

Pazite šta radite i izgovarate u prisustvu papagaja

Kad papagaj postane detektiv: Svedočio o ubistvu i poslao dvoje na robiju
Kakadu - Copyright Pixabay

Nilam Šarma, supruga glavnog urednika vodećeg agraškog lista Vidžaja Šarme, ubijena je u kući 20. februara 2014. godine. Nakon ubistva, njen dom je opljačkan, ali policija nije pronašla nikakve tragove sve do trenutka kada je ljubimac papagaj, počeo da viče ime Šarmovog nećaka.

Vidžaj je postao sumnjičav nakon što je čuo vrisku papagaja i zatražio od policije da ispita nećaka. Nećak, Ašu, priznao je da je ubio Nilam uz pomoć svog prijatelja Ronija Maseja.

Danas, devet godina nakon ubistva, Specijalni sudija Muhamed Rašid osudio je oba optužena - Ašua i Ronija - na doživotni zatvor i izrekao novčanu kaznu na osnovu Ašuvog priznanja i naknadnih dokaza.

Profimedia
 

Prema informacijama dobijenim od strane "India Today", Šarma je napustio svoj dom 20. februara 2014. godine kako bi prisustvovao venčanju u Firozabadu sa sinom Raješom i ćerkom Niveditom.

Nilam je ostala kod kuće. Kada se Vidžaj kasno noću vratio, bio je šokiran kada je zatekao tela svoje supruge i kućnog ljubimca, psa. Oboje su ubijeni oštrim predmetom. Nakon što je obavestio policiju, neki osumnjičeni su uhvaćeni.

Sa druge strane, ljubimac, papagaj, prestao je da jede i pije i postao tih. Šarma je posumnjao da je papagaj možda svedočio ubistvu.

Kada je počeo da nabraja osumnjičene jednog po jednog pred papagajem, ptica je bila užasnuta kada je čula ime Ašua i počela je da viče "Ašu-Ašu". Čak i pred policijom, kada je papagaj imao istu reakciju na ime, on je uhapšen. Ovo je takođe bilo spomenuto od strane policije tokom njihove istrage.

Nivedita Šarma, ćerka, izjavila je da je Ašu dolazio i odlazio iz kuće i čak je ostajao kod njih godinama.

Šarma mu je takođe dao novac kako bi pohađao MBA studije. Ašu je znao gde se nalaze nakit i gotovina u kući i planirao je pljačku, rekla je Nivedita. On je nožem devet puta izboo kućnog ljubimca i Nilam četrnaest puta, što ukazuje da mu je namera bila samo ubistvo i pljačka, dodala je.

Pixabay
 

Papagaj je bio pomenut tokom celog slučaja, ali nije bio predstavljen kao dokaz jer Zakon o dokazima ne predviđa takvu mogućnost.

Nivedita je rekla da je ptica umrla šest meseci nakon incidenta.

 "Moji roditelji su želeli da Ašu bude obešen, a cela porodica će podneti peticiju Vrhovnom sudu kako bi ga kaznili", rekla je ona.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike