Vredne ruke korisnika dnevnog boravka "Sunce"

21.09.2020

14:00 >> 08:04

0

Autor: S.K.

U selu Vodice kod Prokuplja mladi s posebnim potrebama izrađuju umetničke predmete i prave zimnicu

Vredne ruke korisnika dnevnog boravka "Sunce"
Copyright Pixabay

U dnevnom boravku “Sunce” u selu Vodice kod Prokuplja, i pored pandemije korona virusa, svakodnevno borave deca i mladi sa posebnim potrebama koji izrađuju razne umetničke predmete i spremaju zimnicu. Sve to prodaju na štandu ispred Galerije “Boža Ilić” u centru Prokuplja.

– Na ovaj način oni se uključuju u društveni život i time im se pomaže da se osećaju kao korisni članovi zajednice, kaže koordinator Dragoslav Petrović za Južne vesti.

– Deca i mladi u boravku pokazali su posebnu sklonost ka izradi umetničkih predmeta, pa je za poslednjih nekoliko meseci, zahvaljujući njihovim vrednim rukama i entuzijazmu vaspitača i stručnih saradnika koji rade sa njima, iz njihove radionice izašlo na stotine ukrasnih magneta, ikona na staklu i pinjata, koje su u poslednje vrema vrlo popularne na proslavama rođendana, dodaje Dragoslav Petrović.

Pixabay

Zahvaljujući saradnji sa učenicima prokupačke Poljoprivredne škole u krugu dnevnog boravka napravljeni su plastenici u kojima se gaji rano voće i povrće od koga korisnici spremaju zimnicu po tradicionalnim receptima koje kasnije takođe prodaju. Za sada su već pripremili kuvani paradajz a ovih dana će početi sa spremanjem ajvar po kome je ova ustanova nadaleko poznata.

Dnevni boravak “Sunce”, u Vodicama kod Prokuplja, jedini je dnevni boravak za osobe sa invaliditetom u Topličkom okrugu. Svojim korisnicima pruža psihofizičku i socijalnu podršku od 2011. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike