Peruanski šamani izveli ritual predaka za američke izbore

24.09.2020

11:00 >> 13:04

0

Šamani nisu mogli da se slože ko će da pobedi

Peruanski šamani izveli ritual predaka za američke izbore
Copyright Pixabay

Uz dim tamjana, cveće i fotografije predsednika Donalda Trampa i njegovog demokratskog rivala Džoa Bajdena, peruanski šamani su izveli ritual predaka za američke izbore, ali nisu mogli da se dogovore oko toga ko će pobediti na glasanju 3. novembra.

Pixabay

Pevajući i duvajući u tradicionalni andski instrument školjke, šamani, odeveni u raznobojnu odeću, pozivali su se na Pačamama, ili majku zemlju, da se glasanje u SAD odvija u miru, bez napada ili veštičarenja između rivala.

Učiteljica šamana Ana Marija Simeon, tokom rituala koji se održavao u slabo osvetljenoj sobi stare zgrade u centru Lime, ​​rekla je da je naklonjena Bajdenu.

„Zbog toga ga čistimo, videli smo da ga napadaju vračanjem, crnom lutkom, vudu lutkom u senci, da ga uklone“, rekla je Ana sa ogrlicama obmotanim oko vrata.

Tanjug/AP Photo/Alex Brandon /Carolyn Kaster

Tokom rituala, šamani, obučeni u andske pončoe i ogrtače, utrljavali su lekovito bilje, voće, pa čak i živu zmiju na fotografije demokratskog kandidata Bajdena i republikanca Trampa.

„Dobra energija za gospodina Donalda Trampa“, rekao je glavni šaman Pablo Tores, noseći zmiju na jednom od ramena nakon što je iz usta ispljunuo čudnu tečnost na Trampovu sliku.

“Zašto? Zato što je zaslužan, treba mu dobra energija, dobre vibracije njegovih sledbenika. Mi smo pristalice gospodina. Pobediće; on je pobednik“, rekao je glavni šaman Pablo Tores.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: reuters.com

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike