Činjenice o privatnom avionu britanske kraljevske porodice

03.03.2023

13:32

0

Autor: A.G.

Britanska kraljevska porodica putuje širom sveta iz raznih razloga, ali kada god krenu na put, postaraju se da to urade sa stilom

Činjenice o privatnom avionu britanske kraljevske porodice
Kako putuje kraljevska porodica - Copyright Profimedia

Zamislite, stvari koje biste imali da ste rođeni u jednoj od najbogatijih i najpoznatijih porodica na svetu. Obroci koje svakodnevno pripremaju privatni kuvari, dvorci u svakom kutku planete, najbolja garderoba koju novac može da kupi i putovanja po svetu u najluksuznijim avionima dostupnim čovečanstvu.

Dva naslednika nikada ne putuju istim letom, osim...

Članovi kraljevske porodice imaju nezvanično pravilo da dvoje kraljevskih naslednika ne mogu nigde da lete zajedno. Ima smisla ako razmislite o tome. Ako se taj avion sruši, zemlja gubi oba svoja naslednika. Zaštita kraljevske loze je oduvek bila važna. Ipak, Vilijam je prekršio to pravilo i putovao više puta sa svojim sinom.

Nigde bez pratnje

Članovi kraljevske porodice nikada ne lete bez obezbeđenog tima, posebno kada se desi da ne lete privatno. Kada su Kejt i Vilijam odleteli u Los Anđeles 2011. godine, sa sobom su doveli tim obezbeđenja od sedam ljudi.

Obavezan pasoš

Kraljevska porodica je najpoznatija porodica na celoj planeti, ali to ne znači da prelaze granicu bez pasoša. Ovi moćni, imućni ljudi i dalje moraju da pokažu svoje pasoše ako žele da uđu u zemlju koja nije njihova.

Uvek putuju sa stilom

Ko želi da bude zaglavljen na aerodromima i u avionima po ceo dan u visokim potpeticama i odelima? Niko to ne bi izabrao, ali čak i kada lete privatno, članovi kraljevske porodice izgledaju najbolje što mogu. Nikada ih ne vidimo da napuštaju privatni avion u bilo čemu osim u svojim najboljim odevnim kombinacijama.

Putovanja su prilično skupa

Privatno letenje, za razliku od komercijalnog, košta mnogo. Ova porodica svake godine obavi nekoliko putovanja, što zbog posla, što iz zadovoljstva, a kada lete privatno, cena je zapanjujuća. Harijevo i Meganino putovanje na Fidži i Tongu koštalo je oko sto hiljada. Put Vilijama i Kejt na Karibe koštao je preko pola miliona dolara!

Obavezna je crna garderoba

Kada kraljevska porodica putuje, svoju odeću pakuju veoma specifično. Uvek sa sobom ponesu jednu crnu odevnu kombinciju, za slučaj da neko premine. Ovo pomalo morbidno pravilo počelo je jer je kraljičin otac preminuo 1952. godine kada je bila van zemlje. Po povratku, morala je da sačeka da osoblje da joj obezbedi odeću za žalost pre nego što je napustila svoj avion.

Čarlsov avion ima veliki bračni krevet i tuš

Ako se nekom članu kraljevske porodice prispava na nekom dugom letu, mogu se povući u svoju spavaću sobu i odspavati. Airbus A320-232 ima veliki bračni krevet u koji može udobno da stane jedna osoba. Članovi kraljevske porodice mogu se čak i brzo istuširati u svom privatnom kupatilu ako žele.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike