Pogledajte ekstravagantan život kamila u hotelu koji je posvećen njihovom održavanju i udobnosti

15.01.2023

10:06

0

Autor: A.G.

Dok je najveći broj ljudi opsednut svojim psima i mačkama, Saudijska Arabija je fokusirana na kamile

Pogledajte ekstravagantan život kamila u hotelu koji je posvećen njihovom održavanju i udobnosti
Hotel za kamile - Copyright Profimedia

Sa zagrejanim štandovima i toplim mlekom, život ne može postati glamurozniji za najlepše kamile Saudijske Arabije kada borave u luksuznom kompleksu u blizini Rijada.

Kamile se kupaju i maze kako bi se pripremile i zablistale na takmičenju lepote, na kome su milioni dolara u igri.

Nazvan „The Tatman“, što znači „budi siguran“, je hotel sa 120 soba koji radi 24 sata dnevno kako bi se kamile osećale kao kod kuće. Ove "lepotice" borave u luksuznom kompleksu u blizini Rijada za 133 dolara po noći u ograđenim prostorima na otvorenom, bilo u singl ili dupleks varijanti, od kojih je svaki boks opremljen plastičnim kontejnerima za vodu i hranu. Usluge kao što su doterivanje, zaštita, toplo mleko i obroci su deo paketa.

Kamile, od kojih su mnoge iznajmljene, pažljivo se proveravaju, da li su tretirane zabranjenim botoksom i drugim nelegalnim dodacima, zbog čega bi mogle da budu izbačene sa takmičenja.

Tokom boravka, 50 radnika brine o životinjama koje se drže pod strogim sanitarnim uslovima kako bi se rizik od bilo kakve zaraze sveo na minimum.

Životinje se ocenjuju na osnovu atributa, uključujući njihove usne, vrat, grbe i boju, a pobede su veoma prestižne za njihove vlasnike.

Uzgoj kamila je unosan posao, posebno kada dođe vreme za Festival kamila kralja Abdulaziza koji dovodi vlasnike kamila iz celog sveta, uključujući SAD, Bliski istok, Rusiju i Francusku. Godišnje se za titulu najlepše bori preko 1.800 kamila.

Hotel „Tatman“ zarađuje više od skoro dva miliona dolara zahvaljujući saudijskim entuzijastima dubokog džepa koji troše stotine hiljada dolara na svoje ljubimce.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike