Ove 4 boje nas čine produktivnijim

02.01.2023

14:14

0

Autor: 24sedam

Prema istraživanju psihologa boje utuču na naše raspoloženje

Ove 4 boje nas čine produktivnijim
Boje - Copyright Pexels

Četiri primarne psihološke boje– crvena, plava, žuta i zelena, utiču na naše telo i um i dovode oba aspekta u balans. Ostale nijanse i njihovi fizički i psihički efekti zavise od same kombinacije primarnih boja.

Beoinfo
 

Crvena

Ova boja stimuliše puls i rad srca i ima jak efekat na organizam. Čak je dokazano da utiče i na pojačanu agresiju, pa je stoga savet da je izbegavate ukoliko se bavite stresnim poslom. U suprotnom, može vam pomoći da se “rabudite” i budete raspoloženiji i energičniji.

Pexels
 

Plava

Dok crvena boja utiče na fizički apsket, plava deluje na intelekt. Pomaže u opuštanju uma i povećava koncentraciju. Budući da utiče i na produktivnost, plava je često prvi izbor u poslovnim prostorima. Takođe, ova boja može da vam pomogne da dobijete inspiraciju, ukoliko se bavite nekim kreativnim poslom.

Pexels
 

Žuta

Ova boja donosi optimizam i energiju. Utiče na emocije i podiže nivo samopouzdanja. Stoga je odličan izbor za poslovni prostor, jer stimuliše, podstiče na rad i čini nas srećnijma.

Unsplash
 

Zelena

Ova harmonična boja donosi balans između fizičkog i psihičkog aspekta, te  stvara osećaj mira i spokoja. U isto vreme, budi produktivnost i uklanja stres.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike