Iz zatvorske krojačnice na Nedelju mode u Torinu

06.10.2020

11:00 >> 10:43

0

Autor: S.Kalaba

26 zaštitnih maski ove nedelje će biti predstavljene u Italiji

Iz zatvorske krojačnice na Nedelju mode u Torinu
Copyright Ministarstvo pravde

Zaštitne maske koje su dizajnirali i sašili osuđenici u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici predstavljene su na Nedelji mode u Torinu koja je održava do 9. oktobra, saopštilo je Ministarstvo pravde.

U krojačkom pogonu ovog zavoda napravljeno je 26 maski koje će biti predstavljene predstavnicima modne industrije. Nedelja mode se organizuje bez prisustva publike zbog mera prevencije na sprečavanju širenja virusa korona i revije će biti dostupne onlajn.

Profimedia

U krojačkom pogonu u KPZ u Sremskoj Mitrovici trenutno je radno angažovano 30 osuđenika koji su prethodno prošli sertifikovanu obuku uz finansijsku podršku nemačke nevladine organizacije „Help“.

Osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu odmah na početku epidemije počeli su da šiju zaštitne maske. Dnevno su šili i do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa. Sada je proizvodnja proširena pa osuđenici šiju i zaštitna odela, nazuvice i kape.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike