Sreća ženama dolazi s godinama

08.10.2020

14:00 >> 15:03

0

Autor: A.G.

Više od polovine ispitanih žena starijih od 50 godina reklo je da je zadovoljno svojim ljubavnim vezama, dok je više od četvrtine zadovoljno godinama

Sreća ženama dolazi s godinama
Copyright Profimedia

Žene u dobi između pedeset i šezdeset pet godina srećnije su od žena u dvadesetim godinama, štaviše, tvrde da nikada nisu imale više samopouzdanja i bile zadovoljnije svojim životom. Više od polovine ispitanica starijih od pedeset godina reklo je da je zadovoljno svojim ljubavnim vezama, dok je više od četvrtine zadovoljno godinama.

Profimedia

U studiji koju je naručila kuća DC Thomson Media kako bi ispitala tržište za lanisranje časopisa namenjenog ženama starijim od pedeset godina, učestvovalo je hiljadu žena dobi od pedeset do šezdeset pet godina i još hiljadu žena između dvadeset i trideset godina.

Dok je većina starijih žena za sebe rekla da su srećne, tako se oseća manje od polovine mladih žena. Pokazalo se i da su starije žene zadovoljnije svojim intimnim životom od mlađih. Starije žene su i fizički aktivnije od mlađih. Vežbaju dva do tri sata nedeljno, što je u proseku za pola sata više nego što vežbaju devojke u dvadesetim godinama. Štaviše, jedna na tri ispitane žene starije od pedeset godina tvrdi da se oseća mlađe, no što jeste, te da je spremna da isproba nove stvari poput pokretanja sopstvenog biznisa ili avanturističkog putovanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike