Zabavna anegdota iz života kraljice Elizabete sa turistima koji je nisu prepoznali

09.09.2022

14:05

0

Autor: 24sedam

Evo šta je odgovorila kada su je pitali da li je ikada srela britansku kraljicu

Zabavna anegdota iz života kraljice Elizabete sa turistima koji je nisu prepoznali
profimedia-0072540762 - Copyright Kraljica Elizabeta II/Profimedia

Juče je, nakon 70 godina na britanskom tronu, preminula kraljica Elizabeta II. Iako je u javnim istupima uvek bila profesionalna i ozbiljna, kraljica je bila na glasu kao osoba s odličnim smislom za humor, koja je rado zbijala šale sa svima, od svojih unuka do američkih predsednika.

Ranije ove godine, a povodom Elizabetinog platinastog jubileja njeni najbliži podelili su anegdote iz njene 70 godina duge vladavine. Bivši kraljevski oficir za zaštitu Ričard Grifin tada je za Sky News ispričao da se kraljica jednom prilikom našalila sa dvoje američkih turista koji je nisu prepoznali.

Tanjug/Jonathan Brady/Pool Photo via AP
 

Grifin je rekao da su on i kraljica jednom naišli na američke planinare dok su šetali u blizini dvorca Balmoral, njene omiljene vikendice u Škotskoj, u kojoj je preminula.

Dvoje planinara je išlo prema nama, a kraljica ih je pozdravilo. Bilo je jasno od trenutka kad smo zastali da nisu prepoznali kraljicu - rekao je Grifin, a preneo Jutarnji list.

Dodao je kako je jedan od Amerikanaca počeo da zapitkuje kraljicu odakle je došla i gde živi.

Rekla je: „Pa, živim u Londonu, ali imam kuću za odmor s druge strane brda. A njega je zanimalo koliko dugo dolazi u to mesto.

Kad je kraljica rekla Amerikancu da dolazi u dvorac Balmoral više od 80 godina, planinar ju je upitao da li je ikada srela kraljicu Elizabetu.

Profimedia
 

- „Pa nisam, ali Dik se ovde redovno sastaje s njom“ - odgovorila je kraljica, misleći na Grifina.

Planinar se zatim okrenuo ka Grifinu i upitao: „Oh, upoznao si kraljicu? Kakva je?“

- Budući da sam je dobro znao, znao sam da mogu da se našalim, prisetio se Grifin te šašave situacije: „Oh, ponekad zna da bude vrlo zajedljiva, ali ima divan smisao za humor“.

Amerikanac je zatim zagrlio Grifina, izvadio foto-aparat i dao ga kraljici, pitajući je da li može da ga slika sa kraljevskim oficirom.

- U svakom slučaju, na kraju smo zamenili mesta i slikao sam ih s kraljicom, a onda smo se rastali. Njeno veličanstvo mi je reklo: „Nadam se da će mu neko reći ko sam“.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike