Ovo su događaji koji slute na sreću

24.08.2022

18:35

0

Autor: 24sedam

Predskazanja su oduvek privlačila pažnju astrologa, religioznih sledbenika i znatiželjnika, ali njihovo istinsko tumačenje nije tako lako

Ovo su događaji koji slute na sreću
Copyright Pexels

Ako pomogneš bubi koja se izvrnula na leđa da se okrene i ode, sedam si svojih grehova okajao. U raznim narodima, pa tako i kod nas, još iz drevnih vremena zadržalo se mnogo predskazanja koja se danas uglavnom smatraju praznoverjem. Zašto prelazak mačke preko ulice i prelet vrane s leve strane donose nesreću, da li je uvek tako i pod kojim okolnostima?

Profimedia
 

Jedno od objašnjenja nalazi se u drevnom vedskom spisu Šrimad Bhagavatamu: naša materijalna stvarnost i percepcija sveta pomoću mirisanja, gledanja, probanja itd. postupno se razvija iz suptilnog stanja uma u grubu stvarnost kad duša pomoću ega unese svoju svesnost u materijalnu energiju.

Pixabay
 

Zato i stoji izjava da je materijalno postojanje vrsta sna. U snu, početak noćne more prate znamenja nepovoljnih situacija. Isto tako, naša stvarnost ukazuje na početak karmičke noćne more i to pomoću nepovoljnih znamenja ili pojava. Određene suptilne misli ili događaji postupno vode do grubih rezultata. Sve počinje od percepcije. Povoljne energije u vrlini donose povoljne rezultate, a one u neznanju i tami donose negativne rezultate.

Foto: Pixabay
 

Mešanjem takvih odlika postupno se ogleda određeni događaj, ali pre toga nastaju simptomi, kao što kod tela – pre nego što oboli – dolazi do određenih znakova. Shvatanje znakova iz prirode zahteva određenu intuiciju. Kako sve to funkcioniše može se videti na sledećem primeru. U Indiji postoji gušter koji se zove tiktik, jer ispušta takav zvuk. Ako se začuje tokom razgovora, onda se ono što je zadnje izgovoreno smatra istinom.

Jedna priča to lepo ilustruje: dvojica mladića su hteli da isprobaju đjotišija (astrologa) i dali su mu horoskop mrtvaca. U tom trenutku je gušter tiktik pao sa zida na ventilator i poginuo. Naravno, po čitavoj je sobi nastao haos. Pogledavši duboko u horoskop, astrolog je zaključio da je to horoskop mrtvaca.

Unsplash
 

Mladići se nisu dali smesti, pa su ga upitali kako je on umro. Upravo u tom trenutku, astrolog je ispred kuće primetio čoveka koji je uz velik napor vukao kravu za konopac kojim je bila vezana oko vrata. Astrolog je odmah shvatio ovo znamenje i rekao da se čovek obesio (što se na kraju ispostavilo tačnim). Postoji puno primera o znamenjima, ali navešćemo najpoznatija na ovim područjima. Verujete li vi u nešto od ovoga?

Biljke

Detelina – Srećne su one s 4, 6, 8 i 9 listova. Što je više listova to je više sreće. Nesreću donose deteline s 5 i 7 listova, te ukoliko ih pronađete, trebate ih uništiti. Više sreće donese ona detelina koju slučajno nađete, nego one koje namerno tražite.

Kad pronađete srećnu detelinu treba je otkinuti noktima ili zubima, te je staviti u svilenu maramicu i nosite uz srce, a o njoj nikome ne pričati. Srećna detelina s devet listova veoma je retka, a nosi se uz sebe i noću i danju.

Pexels
 

Pšenični klas – Retko je dvostruk, trostruk ili višestruk, ali ako se slučajno pronađe, donosi sreću. Parni klasovi donose sreću u novcu i nose se uza sebe, a neparni sreću u ljubavi, ali se ne nose sa sobom. Slamka s klasom – Pred vratima znak je dolaska muškog gosta u kuću, a bez klasa je ženskog gosta.

“Dvostruka ruka” odnosno ruža iz čije sredine raste pupoljak jest “verenička ruža”. Ko je pronađe brzo će se udati ili oženiti. Kad trn zapne za haljinu, znak je skore svadbe u kojoj ćeš i ti biti.

Kad se o tebe zakači nekakva grana, znak je da te neko obožava. Granu ne treba pregaziti, nego rukom skloniti. Cvet rena, ako ga nosiš uz sebe, tera nepoželjne prosce. Prva ljubičica koju u proleće nađeš, pojedi, jer ćete ove godine voleti tvoji najbliži.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike