"Turneja pravljenja beba"! Zašto je humana misija jednog čoveka da pomogne ženama da ostvare svoj san izazvala opštu pometnju?

18.07.2022

12:32

0

Autor: 24sedam

"Nema ničeg sebičnog u onome što radim, za razliku od drugih, ja sam spreman da budem u životima svoje dece začete i na ovaj način“, rekao je Adam Huper

"Turneja pravljenja beba"! Zašto je humana misija jednog čoveka da pomogne ženama da ostvare svoj san izazvala opštu pometnju?
profimedia-0474394399 - Copyright Profimedia

Svojom nesebičnošću, ovih dana je na društvenim mrežama prašinu podigao mladi Australijanac. Da bi realizovao svoj poduhvat, on je krenuo na svojevrsnu „turneju pravljenja beba”. Ovaj donator sperme iz Perta samo želi da pomogne drugim parovima da postanu roditelji.

On planira da svoj poduhvat realizuje u Brizbejnu, tako što će svoju spermu donirati većem broju žena u periodu od deset dana.

Profimedia
 

Adam Huper je otac dvoje dece. Izrazio je očekivanja da će tokom seminara koji će održati u publici biti prisutne žene od kojih će većina biti u kasnim tridesetim i ranim četrdesetim godinama, što je njegova ciljna grupa. Žene koje ispunjavaju uslove dobiće određenu količičnu sperme, iako je svestan toga da neće moći da je donira baš svakoj učesnici. Donacije će biti besplatne, jer je u Australiji nazakonito naplaćivati donorstvo.

Pixabay
 

Međutim, njegova misija je naišla na različita tumačenja i izazvala pometnju na internetu, a oni koji su pročitali Huperovu priču zabrinuti su da je njegov nesebičan potez neetičan.

Neki su bili stava da će primaoci koji znaju ko je njihov donator kasnije stvoriti probleme kada su u pitanju finansijske potrebe i odnosi donator - deca. Drugi su doveli u pitanje zakonitost donacija.

Uprkos komentarima, Huper je rekao da nema ničeg lošeg u tome što radi, dodavši da redovno posećuje lekara, te da ima potvrdu da je zdrav donator, kao i da je voljan da bude prisutan u životu buduće dece.

Pixabay
 

S obzirom na to da su troškovi tretmana donacije u porastu, a da broj donatora opada, veliki broj potencijalnih primalaca gleda na neformalnu donaciju sperme kao na nešto krajnje pozitivno.

S druge strane, lekari ovaj vid donatorstva ne preporučuju, jer ne znaju da Ii donatori poštuju pravila. Primera radi, u Viktoriji i Južnoj Australiji donator može donirati spermu samo za 10 žena, dok u Novom Južnom Velsu donator spermu može donira za do pet žena. Pored toga, donatorima nije dozvoljeno da budu anonimni i moraju istinito otkriti svoju medicinsku istoriju, kao i medicinsku istoriju svoje porodice.

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike