Selo koje zbunjuje naučnike: U njemu se rađaju samo devojčice, ko rodi dečaka biće bogato nagrađen

23.05.2022

12:30

0

Dok naučnici pokušavaju da objasne ovaj fenomen, čelnici mesta nude bogate nagrade svim roditeljima za rođenje sina

Selo koje zbunjuje naučnike: U njemu se rađaju samo devojčice, ko rodi dečaka biće bogato nagrađen
profimedia-0351686990 - Copyright Profimedia

Prošlo je više od decenije otkako je poslednji dečak rođen u poljskom selu Miejsce Odrzanskie, a poslednjih 12 beba bile su devojčice.

Nedostatak dečaka je toliko akutan da je gradonačelnik ponudio novčanu nagradu za prvu porodicu koja rodi sina. Svetski mediji dojurili su u selo nedaleko od češke granice kako bi istražil neobičan fenomen.

Selo je prvenstveno poljoprivredna zajednica sa nešto manje od 300 stanovnika. Prema evidenciji rođenih, tamo nije rođen dečak od 2009. godine. Većina porodica koje su novinari intervjuisali izjavili su da imaju ćerke, često više od jedne.

Pitaju se ko će im obavljati poljoprivredne poslove u budućnosti, posebno leti kada u poljima ima puno posla, a većinom ih obavljaju devojčie i mlade žene.  

U selu nema škole, kafića, restorana ni prodavnice, a često prođu sati pre nego ulicom prođe automobil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by O Verdoso (@o_verdoso)

Poljsko selo Miejsce Odrzanskie pre nekoliko godina završilo je na naslovnim stranama brojnih svetskih medija kada je njihova mlada vatrogasna ekipa sastavljena od devojčica briljirala na regionalnom takmičenju na kojem su oduvek učestvovali isključivo dečaci.

Mnogi ljubitelji neobjašnjivog bi voleli da iza cele priče leži neki spektakularniji uzrok, ali analize nam pokazuju da je statistički zaista moguće da se stvari prosto dese upravo ovako. O čemu god se radilo, stanovnici ovog mesta su napokon proslavili rođenje dečaka koji je samim dolaskom na svet postao svojevrsni junak.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike