Statistika otkriva koji narod najviše radi, a kome je dokolica u genima

06.01.2022

13:30

0

Autor: 24sedam

Volonterskom radu se najviše posvećuju Skandinavci

Statistika otkriva koji narod najviše radi, a kome je dokolica u genima
pexels-koolshooters-6977372 - Copyright Pexels

Svetski ekonomski forum je analizirao navike ljudi iz 23 zemlje sveta: ocenjivalo se koliko se efektivno vremena troši na posao, spavanje, volontiranje, kućne poslove.

Najviše rade Kinezi – 315 minuta, što je efektivno nešto više od pet sati. Iako Nemce smatramo za radoholike, oni se nalaze na sredini tabele – efektivno rade 224 minuta. Najmanje vremena na posao utroše Francuzi, 170 minuta, i Italijani – 149 minuta.

Kako najviše rade, Kinezi i najviše odmaraju – čitavih 9 sati i 20 minuta. Južnokorejci kao i da ne spavaju – na odmor potroše 7 sati i 51 minut.

Pexels
 

Volonterskom radu se najviše posvećuju Skandinavci. Finci za to izdvajaju 104 minuta, a Norvežani 100 minuta.

Meksikanci najviše vole da obavljaju kućne poslove i da idu u šoping. Dnevno za to potroše 202 minuta. Portugalci se takođe dosta posvećuju ovim poslovima i u njima provode 176 minuta. Korejci na to gotovo da i ne obraćaju pažnju i na to potroše samo 89 minuta.

Profimedia
 

Hrani i piću se najviše posvećuju Francuzi – nalaze se na prvom mestu sa 133 minuta. Iza njih su Grci sa 128, slede ih u stopu Italijani sa 127 a tu su i Španci sa 126 minuta. Da su i nas uzeli u obzir, situacija na tabeli bi bila sasvim drugačija.

Profimedia
 

Oni koji najmanje vremena troše na iće i piće su Amerikanci, 63 minuta i Kanađani – 65 minuta. Ali zato najviše vremena ispred televizora provode Amerikanci, više od 2,5 sata a Indijci samo jedan sat.

Pixabay
 

Dokolicu najviše vole Norvežani i njoj posvećuju 183 minuta, a Irci 178 minuta. Za razliku od Amerikanaca, oni pod „dokolicom“ ne podrazumevaju gledanje u ekran.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike