Google objavio šta smo najviše pretraživali prošle godine: Nove mere, "Crna svadba", Novak Đoković...

01.01.2022

11:20

0

Autor: 24sedam

Bez većih iznenađenja

Google objavio šta smo najviše pretraživali prošle godine: Nove mere, "Crna svadba", Novak Đoković...
profimedia-0098708662 - Copyright Profimedia

Kompanija Google objavila je svoju godišnju listu najpretraživanijih pojmova, nudeći jedinstven uvid u najznačajnije momente i trendove u Srbiji tokom 2021. godine.

Kako 2020. tako i prošlu godinu u Srbiji obeležila je tema COVID-19 pandemije. Građane je najviše zanimalo koje su to nove mere Kriznog štaba kao i informacije o prijavi za dobijanje 30 evra, i upravo ova dva pojma su bila najtraženija na Google pretraživaču. 2021. godine su nas napustila i velika imena iz javnog života, pa su se između ostalog na listi najtraženijih pojmova našla i imena poznatih izvođača sa muzičke scene – Marinka Rokvića i Đorđa Balaševića.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Osim toga, građani Srbije su tokom 2021. godine na Google pretraživaču najčešće pretraživali i aktuelne događaje, poznate sportistkinje i sportiste, kao i televizijske programe.

TV programi koji su ove godine privukli najveću pažnju gledalaca bili su domaća serija „Crna svadba“, planetarno popularna serija „Squid Game“, kao i domaća ostvarenja „Kalkanski krugovi“ i „Tajna vinove loze“.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Među događajima koji su najviše interesovali ljude u Srbiji uglavnom dominiraju sportski događaji, koji još jednom potvrđuju popularnost sporta u Srbiji, jer su se NBA utakmice, Euro 2020, dinamičan fudbalski meč Srbija-Portugal i dugoočekivane Olimpijske igre našli među najpretraživanijim sportskim događajima ovde godine.

Evrovizija uvek privlači pažnju publike, kako u zemljama regiona tako i u Srbiji, pa se ovaj pojam našao na drugom mestu najpretraživanijih događaja ove godine.

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se Novak Đoković, Milica Mandić i Kristijan Eriksen.

MN Press
 

U produžetku možete pogledati liste najpretraživanijih pojmova, TV programa, sportista i sportistkinja u Srbiji tokom 2021. godine.

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

– Nove mere
– Prijava za 30 evra
– Marinko Rokvić
– Đorđe Balašević
– Krizni štab
– Popcat
– Novak Đoković
– NBA
– Crna svadba
– Euro 2020

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike