Dragoceni saveti koji mogu pomoći da vam praznici prođu bez stresa

29.12.2021

10:00

0

Autor: 24sedam

Ako svaki dan provedete samo minut u razmišljanju o zahvalnosti, praznici će vam biti radosniji nego pre

Dragoceni saveti koji mogu pomoći da vam praznici prođu bez stresa
profimedia-0323198987 - Copyright Profimedia

Patite od prazničnog stresa? Niste jedini. Iako za većinu najveseliji period u godini, za mnoge je i najstresniji. Zahvaljujući stresu koji se skuplja u nama, mnogi od nas se osećaju potišteno, a ako se poklopi i prezaposlenost to može uticati na naše mentalno, ali i fizičko zdravlje.

U nastavku potražite nekoliko saveta kako da se što bolje i kvalitetnije odmorite u nadolazećim praznicima.

Odvojite vreme za sebe

Odredite vreme da se odvojite od dočeka Nove godine i zapamtite da je to samo jedan dan pa ako nije savršen, uvek postoje drugi dani. Dajte sebi malo vremena da pritisak ne bude nemilosrdan i nešto čime ste zaokupljeni iz dana u dan.

Profimedia
 

Proširite slavlje

Pokušajte da rasporedite Božić i Novu godinu na nekoliko dana kako ne biste imali sav pritisak na tom jednom danu. Neka se lepe stvari nastave i u danima koji slede nakon praznika.

Fokusirajte se na zahvalnost

Ako svaki dan provedete samo minut u razmišljanju o zahvalnosti, praznici će vam biti radosniji nego pre. Napravite spisak stvari na kojima ste zahvalni. To će vas pripremiti za praznične dane, piše punkufer.dnevnik.hr.

Profimedia
 

Usredsredite se na davanje

U psihologiji je dokazano da je stvarno dobro za ljudski um kada se čovek fokusira na davanje. Bilo na način da poklonite nekome malo svog vremena, pružite ruku pomoći, priuštite članovima svoje porodice radost što vas vide...

Profimedia
 

Dajte sebi oduška

Mindfulness nas uči da se fokusiramo na trenutak bez osuđivanja. Vežbajte to na sledeći način. Čak i vrhunski sportisti sebe časte sa malo slobodnog vremena. Dozvolite sebi da jedete više, slavite više, pa čak i ostanete budni kasnije, ako to ne možete učiniti za praznike, kada možete?

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike