Holivud tajnu krije: Vozila iz "Ratova zvezda" dolaze (VIDEO)

13.12.2021

16:30

0

Autor: 24sedam

Nebeski saobraćaj

Holivud tajnu krije: Vozila iz "Ratova zvezda" dolaze (VIDEO)
Dron (ilustracija) - Copyright Profimedia

U okviru projekta "Jets ONE" javnosti je prikazan atraktivan snimak na kome se vidi dron sa pilotom koji se probija kroz gustu šumu. Prizor podseća na scene jurnjave iz kultnog serijala "Ratovi zvezda – Povratak Džedaja".

Gledajući snimak drona kako juri, javlja se misao da su sve one neverovatne tehnologije koje smo gledali u naučnofantastičinim filmovima u stvari bile najava svega onoga što nam dolazi u budućnosti. Izgleda da Holivud krije mnoge tajne.

 

 

U pitanju je električna letelica s mogućnošću vertikalnog poletanja i sletanja, što je osobina korisna u urbanim sredinama, koje su gusto naseljene i natrpane visokim zgradama.  

Ovakve scene ponovo podsećaju na Spilbergov film "Minority Report". Dron je osposobljen za razne manevre, tako da se može koristiti i u prirodi, pa čak I tamo gde ima mnogo stabala i prepreka.

Profimedia
 

Ovo su pokazali testovi koje je "Jetson ONE" uspešno prošao u složenom okruženju. Vozilo koristi četiri propelera, koji su dovoljno snažni da nose pilota do odabranog cilja.

Mnogi stručnjaci iz ove oblasti prikazani dron nazivaj letećim vozilom budućnosti. Već sada može da se zamisli njegova primena u okviru raznih službi, poput policijskih, vojnih i spasilačkih.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike