Novoosnovana kompanija najavila promene: Administratori Fejsbuk grupa će moći da zarađuju!

07.11.2021

16:30

0

Jedan od vidova zarada je pretplata za podgrupe

Novoosnovana kompanija najavila promene: Administratori Fejsbuk grupa će moći da zarađuju!
profimedia-0640498778 - Copyright Profimedia

Novoosnovana kompanija Meta, koja će naslediti Fejsbuk, najavila je značajne promene na svojoj društvenoj mreži koja će imati više funkcija a najvažnija od njih je monetizacija. 

Trenutno ova društvena mreža testira nove alate koji omogućavaju administratorima grupe da zarađuju novac, uz nove funkcije kupovine, prikupljanja sredstava i pretplate. 

Na svom godišnjem samitu kompanija je najavila ažuriranja gde je rečeno da će nove funkcije pomoći ljudima koji vode grupe da „podrže“ zajednice koje su izgradili.

Postoje tri načina da se zaradi novac. Prvi je e-prodavnica i prodaja robe preko nje. Prošle nedelje je vlasnik Mete, Mark Cukenberg, najavio da će administratori imati prilagođene linkove koji će im omogućiti direktno plaćanje uz pomoć Eplovih naknada za pretplatu. 

Drugi način je prikupljanje sredstava za određene projekte a treći je potpuno nov i odnosi se na plaćanje podgrupe. Fejsbuk već testira novu funkciju koja omogućava administratorima grupe da kreiraju podgrupu kojoj će moći da se pridruže članovi uz određenu naknadu.

Glavni problem koji Fejsbuk pokušava da reši je zloupotreba jer postoji mogućnost da se iz plaćenih podgrupa sakriju sadržaji koji nisu dozvoljeni na društvenim mrežama. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike