Fejsbuk kreće u obračun sa onima koji dele lažne informacije

27.05.2021

17:00 >> 17:04

0

Broj lažnih objava drastično povećan tokom epidemije

Fejsbuk kreće u obračun sa onima koji dele lažne informacije
Copyright Profimedia

Tokom prošle godine, kada je počela epidemija koronavirusa, broj lažnih vesti, netačnih tvrdnji i teorija zavere je drastično porastao na društvenim mrežama, a naročito na Fejsbuku i Tviteru. Zato je Fejsbuk krenuo u obračun sa onim korisnicima koji iznova dele netačne informacije.

Profimedia

Plan je da se smanji distribucija svih objava na stranici novosti korisnika ako se ispostavi da on deli lažan sadržaj koji je proverila neka od partnerskih kompanija kojima je upravo to uska specijalnost. Uz to, drugim korisnicima će biti naglašeno da li koriste sadržaj koji je proveren.

– Bez obzira na to da li se radi o netačnom ili obmanjujućem sadržaju o kovidu 19 i vakcinama, klimatskim promenama, izborima ili drugim temama, mi osiguravamo da manje ljudi vidi lažne informacije u našim aplikacijama – navodi se u saopštenju kompanije.

Profimedia

Početkom ove godine Fejsbuk je obavestio da je uklonio 1,3 milijarde lažnih računa u periodu od oktobra do decembra, uoči inspekcije američkog Odbora za energiju i trgovinu kojoj je cilj bio da se poveća uklanjanje netačnih informacija s mreža.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike