Naočare za sunce iz budućnosti

20.06.2021

12:30 >> 12:43

0

Autor: A.G.

U slučaju da ih izgubite, ove pametne naočare će same uključiti alarm koji ćete aktivirati preko mobilne aplikacije i tako ih lako pronaći

Naočare za sunce iz budućnosti
Copyright Profimedia

Američka kompanija “Amper” uskoro će na tržište izbaciti model naočara za sunce pod nazivom “Dusk”, koje mnogi već nazivaju naočare za sunce iz budućnosti.

Ono što ih izdvaja od drugih sličnih modela su stakla koja se zatamnjuju tačno onoliko koliko vam treba u datom trenutku.

Zatamnjenost možete regulistati pritiskom na jedno dugme koje se nalazi na okviru ili ih možete podeseiti preko mobilne aplikacije. Međutim, tu nije kraj njihovim mogućnostima. Ove naočare u sebi imaju ugrađen zvučnik i mikrofon pa omogućavaju bezbedno telefoniranje bez upotrebe ruku. Umesto fotogrej stakala koja se automatski zatamnjuju pri jakom svetlu, “Dusk” to čini uz pomoć elektronike i to veoma brzo za 0,1 sekund, što je od velike pomoći u vožnji.

Profimedia

Osim što sa njima možete telefonirati ili slušati muziku, preko njih možete lako pozvati Siri ili Google Assistant-a. U kompaniji “Ampere” ističu da su zvučnici napravljeni tako da zvuk čuju samo oni koji nose naočare, ali one ne zaglušuju, pa ćete čuti i sve što se događa oko vas, što je važno, pre svega zbog bezbednosti u saobraćaju, piše indiegogo.com.

Pored svih navedenih funkcija, u slučaju da ih izgubite, ove pametne naočare će same uključiti alarm koji ćete aktivirati preko mobilne aplikacije i tako ih lako pronaći. Bez punjenja, Dusk naočare mogu da traju 20 dana ili četiri sata slušanja muzike bez prekida. Vodootporne su pa im padavine neće biti smetnja.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike