TikTok uvodi novu funkciju, približava se YouTube-u?

01.02.2024

16:17

0

Autor: K. B.

TikTok je nedavno najavio uvođenje novih funkcija koje dodatno približavaju platformu najpopularnijoj mreži za duže video-snimke, YouTube-u

TikTok uvodi novu funkciju, približava se YouTube-u?
Copyright Profimedia

Ključna promena je podrška za horizontalne video-snimke duže od jednog minuta, težnjom da motiviše korisnike da prošire svoje sadržaje. Poznati kreatori poput @candicedchap i @kenlyealtumbiz izjavili su da će TikTok "bustovati" ove duže video-snimke u roku od 72 sata nakon objavljivanja, pružajući kreatorima koji koriste platformu duže od tri meseca povećanu vidljivost, izuzevši reklame i politički sadržaj.

Ovo je još jedan korak ka produženju trajanja video-snimaka na TikToku, s obzirom na nedavno povećanje maksimalne dozvoljene dužine sa 15 na 30 minuta. Ovaj potez može imati za cilj privlačenje kreatora koji su već navikli na duže formate video-snimaka, poput onih na YouTube-u, gde je monetizacija često povezana s dužim sadržajem.

Profimedia
 

Nadalje, TikTok je preduzeo korake kako bi stvorio dodatne mogućnosti za monetizaciju, uključujući i program Series, koji omogućava kreatorima da kreiraju kolekcije klipova za svoje pretplatnike koji su spremni da ih podrže finansijski. Ovi potezi ukazuju na sve veću sličnost između TikToka i YouTube-a, dok se TikTok trudi da zadovolji različite potrebe svoje raznolike zajednice kreatora.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike