WhatsApp revolucionarne promene: Dvostruki nalozi i novi sigurnosni dodaci!

20.10.2023

17:57

0

WhatsApp uvodi mogućnost korišćenja dva naloga na jednom Android uređaju

WhatsApp revolucionarne promene: Dvostruki nalozi i novi sigurnosni dodaci!
Copyright Unsplash

Kompanija Meta, vlasnik popularne aplikacije za instant poruke WhatsApp, objavila je da će korisnici Android uređaja uskoro moći da koriste dva aktivna naloga istovremeno. Ovo će omogućiti prebacivanje između radnog (biznis) i ličnog naloga bez potrebe za odjavljivanjem.

Da bi postavili drugi nalog, korisnici će morati da imaju drugi broj telefona i SIM karticu ili telefon koji podržava više SIM kartica ili eSIM. Postupak postavljanja drugog naloga je jednostavan: korisnici odlaze u postavke WhatsApp-a, kliknu na strelicu pored svog imena i odaberu opciju "Dodaj nalog". Korišćenjem sekundarnog broja telefona, korisnici mogu postaviti još jedan nalog na aplikaciji.

Unsplash
 

Vredno je napomenuti da korisnici mogu podesiti privatnost i obaveštenja zasebno za svaki nalog. Poruke poslate i primljene na oba naloga biće, naravno, šifrovane od početka do kraja.

Uz ovu novu funkciju, korisnicima više neće biti potrebno da nose dva telefona kako bi odvojili poslovni i lični život na WhatsApp-u. U svojoj objavi, kompanija je takođe upozorila korisnike da preuzimaju samo zvaničnu aplikaciju sa Google Play prodavnice, kako bi izbegli imitacije.

Za sada, kompanija nije potvrdila ovu funkcionalnost za iOS uređaje.

WhatsApp je nedavno predstavio niz novih ažuriranja i funkcija. Među njima je i opcija "vidi jednom" za glasovne poruke, slično onome što postoji za slanje fotografija i video-zapisa. Takođe, aplikacija je početkom nedelje omogućila podršku za biometrijsku autentifikaciju ili PIN uređaja na Android telefonima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike