Glavna nagrada put na Međunarodnu svemirsku stanicu

20.09.2020

13:00 >> 09:19

0

Autor: S.K.

Sprema se novi rijaliti

Glavna nagrada put na Međunarodnu svemirsku stanicu
Copyright Pixabay

Produkcijska kuća Spejs Hiro LLC iz Velike Britanije pregovara sa kompanijom Eksiom Spejs iz Hjustona, koja organizuje privatne letove u svemir, o pokretanju rijaliti šou programa u kome će širom sveta tražiti ljubitelje svemira. Nagrada je desetodnevni boravak na Međunarodnoj svemirskoj stanici, prenosi Dedlajn.

Dobitnik nagrade bi se 2023.godine ukrcao na privatnu kapsulu kojom bi stigao u posetu Međunarodnoj svemirskoj stanici. Za sada nije dogovoren vremenski okvir održavanja programa, niti je odabrana platforma na kojoj bi se emisija nazvana “Svemirski heroj” emitovala.

-“Svemirski heroj” će nekome pružiti priliku da postane prva osoba u svetu izabrana da se pridruži misiji na Međunarodnoj svemirskoj stanici”, saopštila je produkcijska kuća.

Pixabay

Emisija će pratiti pobedničkog kandidata kroz naporne pripreme za desetodnevni boravak na svemirskoj stanici, kao i poletanje i sletanje nakon boravka u svemiru. Budući astronaut moraće uspešno da savlada fizičke i emocionalne izazove i da reši određene zadatke i zagonetke. Pobednik će biti izbabran glasanjem gledaoca na globalnom nivou.

Gigant rijaliti industije Mark Barnet je već nekoliko puta pokušao da stvori šou program koji uključuje putovanje u svemir. Jedan od njih je bio “Svemirska trka”, koji je nastao u partnerstvu sa Ričardom Brensonom i Virdžin Galaktik ali je završen nakon fatalne nesreće na testiranju 2015.godine.

Međunarodna svemirska stanica kruži na visini od 400 kilometara iznad površine Zemlje i njome zajednički upravljaju uglavnom američke i ruske posade koje tamo vrše naučne eksperimente koje bi bilo nemoguće uraditi na Zemlji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: deadline.com

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike