Beskonačnom skrolovanju na Tik-toku došao kraj

18.06.2022

09:30

0

Autor: M. J.

Pomoć za tinejdžere

Beskonačnom skrolovanju na Tik-toku došao kraj
Ilustracija - Copyright Pixabay

Nova alatka će prikazati podsetnik nakon korišćenja aplikacije tokom dužeg, korisnički definisanog vremenskog perioda, dodajući novu zaštitu postojećim dnevnim ograničenjima. Od korisnika tinejdžera (između 13 i 17 godina) biće zatraženo da koriste alatku za ograničavanje vremena ispred ekrana ako provedu više od 100 minuta u aplikaciji u jednom danu.

Pixabay
 

Tik-tok takođe dodaje novu kontrolnu tablu vremena ispred ekrana koja prikazuje rezime korišćenja aplikacije. Statistički podaci uključuju količinu vremena tokom kojeg je aplikacija otvorena, analizu dnevne i noćne upotrebe i ukupni brojač vremena provedenog u aplikaciji dnevno.

Profimedia
 

Nove funkcije Tik-toka prate dodavanje sličnih alata drugim aplikacijama kao što su Instagram i Netflix, koje su dizajnirane da pomognu korisnicima da upravljaju vremenom koje provode na njima. Apple i Google takođe dozvoljavaju postavljanje ograničenja aplikacija na iOS i Android. Oni su korisni dodaci za usluge čiji poslovni modeli zasnovani na oglašavanju mogu da podstaknu maksimiziranje pažnje korisnika.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike