Mikročip ispod kože: Novo doba, špijunaza ili apokalipsa

26.12.2021

15:00

0

Autor: 24sedam

Mnogi smatraju da je ovaj vid uređaja višestruko koristan

Mikročip ispod kože: Novo doba, špijunaza ili apokalipsa
profimedia-0517359297 - Copyright Profimedia

Švedska tehnološka kompanija osmislia je mikročip koji je veličine pirinča, a koji treba da se implementira ispod kože i služi kao COVID pasoš.

Ovaj uređaj može da se podesi tako da pokazuje evidenciju o vakcinaciji protiv COVID 19. Kompanija je ukazala da svako može da implementira čip i ukoliko želi da ga posle ukloni. Glavni projektni vođa ove kompanije je izjavio: „Trenutno je veoma zgodno imati COVID pasoš koji je uvek dostupan na vašem implatantu.

Profimedia
 

Čip može da se koristi i za komunikaciju sa uređajima koji su u neposrednoj blizini. Tako, pametan telefon može da čita podatke sa mikročipa kada mu se nađe u blizini. Tehnologija je slična kao i u slučaju beskontaktnih kredinih kartica.

Mnogi smatraju da je ovaj vid uređaja višestruko koristan. U budućnosti bi mogao da služi i kao platna kartica i veza sa cloud podacima.

Poklonici mikročipova ukazuju da ne postoji zdravstveni rizik, a kao primer navode pse i mačke koji već imaju čipove. Sa druge strane, nije malo onih koji ovakvu vest dočekuju kao apokalipsu.

Profimedia
 

Švedska kompanija je postavila video na kojem je prezentovala svoj mikročip. Većina komentara je negativno. Jedan od najčešćih argumenata koji koriste protivnici mikročipova koji se implementira u ljudsko telo, jeste da ne žele da budu praćeni, piše Orladnosentinel.

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike