Najveće drvo na svetu staro 6000 godina u sebi krije bar

31.10.2021

13:30

0

Verovatno najinteresantniji kafić ikada otvoren

Najveće drvo na svetu staro 6000 godina u sebi krije bar
baobab-ge7113fce4_1280 - Copyright Pixabay

Priroda je često izvor inspiracije za dizajn i nove, jedinstvene ideje. Primer toga je drvo baobab staro 6.000 godina koje se nalazi u Južnoj Africi.

Drvo je toliko veliko da se u njemu nalazi ceo pab i jedna je od najpopularnijih atrakcija u ovoj oblasti,, jer ko ne bi želeo šoljicu kafe ili čašu piva unutar ogromnog drveta!

Bar ima jednostavno ime „Pub Tree“ i deo je farme Sanland u blizini mesta Mođađisklif. Osnovan je daleke 1933. godine i uspešno radi i danas.

Najveći svetski baobab, visok 22 i širok 33 metara, dovoljno je prostran da se u njega smesti čak do 15 posetilaca.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Finest Bars (@cocktailbars)

 

U samom baru se nalaze drvene klupe, a police su prepune sitnica koje svedoče o istoriji bara koji je u vlasništvu porodice Van Hirden. Kod njih možete dobiti i noćenje sa doručkom.

Porodica se dobro brine o njemu i okolnoj prirodi a njihov glavni cilj je da sačuvaju jedno od najstarijih stabala na planeti.

Takođe je jedno od najlepših stabala na Zemlji. Studije su pokazale da je baobab Sunland star više od 6.000 godina i da će živeti još najmanje nekoliko milenijuma.

U davna vremena kraljevi, starešine i vođe održavali su sastanke ispod raširenih grana ogromnih baobaba, verujući da će ih duhovi drveta voditi u donošenju ispravnih odluka.

Pixabay
 

Baobab se naziva i naopako drvo jer kada je bez lišća, raširene grane baobaba izgledaju kao korenje koje viri u vazduh, kao da je zasađeno naopačke.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike