Sweden Hills - Idilični komad Švedske u Japanu

27.10.2021

18:00

0

Uprkos tome što je skoro 8.000 km udaljen od Švedske, ovaj mali grad usvojio je mnoge običaje nacije, čime je stekao status grada pobratima

Sweden Hills - Idilični komad Švedske u Japanu
house-g123346e0a_1280 - Copyright Pixabay

Šetajući ulicama "Sweden Hills"-a, prolazeći pored švedskih zastava i tradicionalne švedske odeće, nikada ne biste pogodili da ste na ostrvu Hokaido u Japanu.

Ušavši u ovaj poseban grad čovek se transportuje iz Japana pravo u drugu zemlju. Grad je specijalizovan za sve švedske stvari: od narodnih zanata do karakteristične crveno-bele arhitekture, što se ispostavilo kao sasvim dovoljno da privuče švedske turiste iz daleka u mali deo njihove domovine.

Smešten u Tobetsu, oko 30 kilometara od Sapora, najvećeg grada na Hokaidu, Švedska brda inspirisana su posetom švedskog ambasadora toj oblasti. Tokom posete, švedski diplomata je primetio koliko su klima i pejzaž slični njegovoj rodnoj zemlji, što je inspirisalo graditelje u toj oblasti da izgrade naselje po uzoru na idilične švedske gradove.

Danas je ovo mesto dom za oko 400 stalnih stanovnika, kao i nekoliko stotina onih koji samo ovde odmaraju. Može se reći da su svi veliki obožavaoci švedske kulture.

Neke od ovih potpuno opremljenih kuća za odmor mogu se iznajmiti svima koji žele da iskuse život u Švedskoj na hiljade kilometara daleko od stvarne zemlje.

Ali postoji nešto više u Švedskim brdima od imena, švedskih kuća i švedske klime. Stanovnici malog grada prihvatili su švedsku kulturu, noseći švedsku odeću, govoreći jezik, pa čak i slaveći letnji festival.

Iako „Sweden Hills“ može izgledati kao obična turistička atrakcija, meštani uvek podsećaju posetioce da ovo nije neki lažni grad dizajniran isključivo kao turistička destinacija. To je stambena oblast u kojoj ljudi zapravo žive, tako da posetioci moraju da poštuju privatnost stanovnika.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A.G.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike