Devetogodišnji umetnik i njegova humana četkica za slikanje

03.02.2021

12:00 >> 11:26

0

Dete za primer

Devetogodišnji umetnik i njegova humana četkica za slikanje
Copyright Printscreen/Instagram/pashaabramov1

Ovo je priča koja dokazuje da su i najmlađi od nas sposobni da učine svet boljim mestom za život.

Devetogodišnji umetnik iz malog grada Arzamas u Nižnjem Novgorodu slika prelepe portrete kućnih ljubimaca, ali ne kako bi zaradio za novu igračku ili telefon. Svoje prelepe slike Pavel Abramov zamenjuje za hranu koju poklanja lokalnom azilu za životinje.

Pomoć oko projekta “Humana četkica za slikanje” pružila mu je mama Ekatarina, a inicijativa se rodila nakon jednog teškog ličnog iskustva.

Dečak je počeo da slika kada je njegova porodica izgubila ljubimca. Tada mu je postalo jasno koliko životinja živi na ulici i da im je pomoć preko potrebna.

Projekat funkcioniše tako što vlasnici kućnih ljubimaca naručuju Pavelu da im nacrta svoje voljene životinje, a oni zauzvat poklanjaju hranu, zavoje i lekove za pse i mačke. Pre nego što naslika neku životinju, voli da je upozna, najpre kroz razgovar s vlasnicima o tome kako su došli do svog kućnog ljubimca.

Otkako su se vesti o njegovoj umetnosti proširile na društvenim mrežama, brojni ljubitelji životinja iz cele Rusije, ali i iz inostranstva poželeli su da naprave portrete svojih ljubimaca i na najlepši način uzmu učešće u dobrotvornoj misiji jednog devetogodišnjaka.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike