Svaki dan je nova nada: Deset godina potrage za voljenom ženom (VIDEO)

16.03.2021

12:00 >> 12:31

0

Uvek mislim da je možda negde u blizini

Svaki dan je nova nada: Deset godina potrage za voljenom ženom (VIDEO)
Copyright Profimedia

Šezdesetčetvorogodišnji Iasuo Takamacu izgubio je suprugu Juko kada je razorni cunami pogodio Onagavu 2011. godine. Od tada, svaki novi dan je za ovog čoveka nova nada.

Na dan kada je Juko nestala, 2011. godine, Iasuo je od nje dobio SMS: „Jesi li dobro? Želim da idem kući.“

– Uvek mislim da je možda negde u blizini – rekao je on nedavno agenciji Asošijeted pres, dodajući da će nastaviti da traži svoju suprugu dok je živ.

U početku ju je tražio na kopnu, počev od banke u kojoj je poslednji put viđena, zatim duž plaža Onagave, u obližnjim šumama i planinama. Dve godine nakon njenog nestanka krenuo je na časove ronjenja, kako bi mogao da počne da je traži i u moru. Poslednjih sedam godina svakodnevno je ronio, i tako izveo gotovo 500 podvodnih pretraga.

Profimedia

U podvodnim pretragama pomogao mu je Masajoši Takahaši, instruktor ronjenja koji ga je naučio da roni. Pratio je njegove pretrage, beležio koja područja je pročešljao, do koje dubine je zaronio… Uprkos zajedničkim naporima, nije pronađen trag o sudbini nestale žene.

Ovaj 64-godišnjak se takođe pridružio lokalnim vlastima u podvodnim potragama za 2.500 ljudi koji su nestali nakon cunamija 2011. godine.

Tokom svojih pretraga, Takamacu je pronašao razne predmete koji su pripadali nestalim osobama, ali ništa što bi moglo pomoći da se okonča njegova decenijska potraga. Ipak, on odbija da odustane. Svake nedelje oblači ronilačko odelo i iznova rizikuje svoj život u potrazi za svojom voljenom ženom.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike