Dubai predstavlja futuristički projekat vredan pet milijardi dolara: Replika Meseca kao turistička atrakcija (VIDEO)

04.06.2023

18:44

0

Autor: K. B.

Putovanje do Meseca postaje moguće

Dubai predstavlja futuristički projekat vredan pet milijardi dolara: Replika Meseca kao turistička atrakcija (VIDEO)
Copyright Printscreen / Youtube / Wion

Kanadski preduzetnik Majkl Henderson predstavio je svoju viziju replike Meseca u Dubaiju, gradu koji već broji najviše građevine na svetu i druge arhitektonske bisere. Replika Meseca, nazvana jednostavno "Mesec", bila bi prečnika 274 metra i smeštena na 30 metara visokoj zgradi. Henderson je uveren da njegov projekat lako može da se uklopi u futuristički dizajn grada, a mnogi dizajneri su već prikazali kako bi "Mesec" izgledao na nekoliko potencijalnih lokacija u blizini ikoničnih građevina kao što su Burdž Kalifa i Palm Džumeira.

Projekat "Mesec" bi obuhvatio veliki rizort kompleks sa hotelom od 4.000 soba, arenom kapaciteta 10.000 mesta i "lunarnu koloniju" koja bi posetiocima omogućila simulaciju hodanja po Mesecu. Ogromna sferična zgrada bi sedela na kružnom pijedestalu i noću bi zasijala svojim svetlima.

 

 

Iako su mnogi ambiciozni projekti ranije propali, Henderson veruje da je ostvarivanje njegove ideje izvodljivo. On naglašava da "Mesec" predstavlja najveći brend na svetu, s obzirom na to da je poznat svih osam milijardi ljudi na planeti.

Dok su neke predložene lokacije za "Mesec" blizu već postojećih građevina, poput Burdž Kalife, druge mogućnosti uključuju mesta koja su bila povezana sa ranije neuspešnim projektima kao što su Biser Dubaija i Palm Džebel Ali. Ove lokacije su preostale iz vremena finansijske krize koja je pogodila Dubai, ali Henderson veruje da bi upravo one mogle biti savršene za njegovu viziju "Meseca".

Henderson je nedavno predstavio svoju ideju na Arapskom turističkom sajmu u Dubaiju, ostavljajući prostor za dalje razmatranje i pregovore o potencijalnoj realizaciji projekta.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike