Stjuardesa otkrila svoje najbolje putne trikove: Kako puni telefon kad nema punjač i gde nikad ne stavlja četkicu za zube (VIDEO)

13.05.2023

19:03

0

Autor: Z. A.

Stjuardesa Ester Sturs podelila je svoje najbolje putne tajne

Stjuardesa otkrila svoje najbolje putne trikove: Kako puni telefon kad nema punjač i gde nikad ne stavlja četkicu za zube (VIDEO)
Ester Sturs - Copyright Profimedia

Ester Sturus ima 22 godine i radi kao stjuardesa u jednoj holandskoj avio-kompaniji, a budući da zbog posla često u hotelima širom sveta, ona deli svoja iskustva i redovno izveštava svoje pratioce na TikToku kako da sebi olakšaju putovanje počevši od pakovanja kofera.

Lepa Holanđanka je oduvek sanjala da bude stjuardesa, sa 16 je pohađala kurs za avijaciju tri godine, pre nego što je 2019. započela karijeru stjuardese.
Za sadašnju kompaniju radi od 2020.

Jedan od  klipova koje je postavila na TikToku ima 1,2 miliona pregleda i preko 52.000 lajkova, a u njemu ona deli uvid u neke od najboljih najboljih stvari koje treba da zapamtitie kada ste na putu.

Ovo su njene veoma korisne metode:

Ostavite cipelu u sefu

Mnogi hoteli, hosteli i kuće za odmor maju sef, koji služi da turisti stave sve skupe stvari koje žele da drže zaključane. Nekad se desi da ih tu i ostave zauvek... Zato noć pre nego što napustite smeštaj, stavite jednu cipelu u sef.

- Na ovaj način nikada nećete zaboraviti ništa iz sefa jer cipele morate obuti. To je moj najvažniji savet, primetićete da vam fale cipele i setićete se da su u sefu, zajedno sa ostalim dragocenostima.

Nakvasite peškirić kada dođete u hotelsku sobu

- Biti u avionu znači da uvek patite od suvog vazduha, pa nije lepo imati suv vazduh i u sobi. Kada stignete u smeštaj, pokvasite mali peškir i stavite ga ispred grejalice, na bezbednoj udaljenosti. Kad voda ispari u maloj hotelskoj sobi, može doneti olakšanje - kaže Ester.

Pakujte kofer rolajući stvari

Kada je reč o pakovanju, većina putnika se trudi da što više stvari stane u torbu, a svakako su stjuardese profesionalci u tome.

- Uvek izgleda kao da nemate dovoljno mesta u svom koferu kad se pakujete. Međutim, jedan od najboljih putnih trikova je da odeću umotate ili zarolate umesto da je savijate.

Pošaljite sebi sken vašeg pasoša na e-mejl

Ovo je jedan od Esternih najvećih saveta, koji bi mogao biti veoma koristan.

- Dokaz o vašem identitetu je od vitalnog značaja. Ovo je posebno važno ako ste žrtva krađe ili gubitka dokumenta.

Profimedia
Ester Sturs

Koristite ofinger za zamračivanje

- Zavese u sobi se ne zatvaraju kako treba? Koristite ofinger za odeću koji ima štipaljke kako biste draperje lepo spojili, tako da svetlosti ne prolazi kroz prorez..

Punite elektronske uređaje preko TV-a

- Jedan od najneverovatnijih saveta za putovanje jeste punjenje elektornskih uređaja preko televizora - otkriva Ester, ovo je izuzetno korisno ako ste izgubili zidni utikač za punjač.

Obujte cipelama kapu za tuširanje

Koristite kapu za tuširanje za cipele, rekla je stjuardesa - tako se vaša odeća neće zaprljati kada stavite cipele u kofer. Ove kape uglavnom se dobijaju u hotelu, s malim setom za ličnu higijenu.

Na snimku se može videti kako demonstrira svoje veštine: zatvara zavese pomoću vešalice, pokazuje kako da napunite telefon tako što ćete ga priključiti za TV, kako da koristite kapu za tuširanje...

Navucite i na daljinski kapu za tuširanje

Holandska lepotica otkrila je da svoj daljinski za hotelski TV umotava u zaštitnu plastiku kako bi izbegla bilo kakvih klica. Kaže da su daljinski leglo zaraze jer se nikada ne čiste.

Ne stavljajte četkicu za zube na lavabo

Stjuardesa veruje da se umivaonici u hotelima nikada ne čiste kako treba, pa savetuje da ne ostavljate svoju četkicu za zube.
- Okrenem papirnu čašu naopako i zabodem u nju četkicu za zube - izjavila je stjuardesa, tofunkcioniše kao improvizovani držač četkice za zube. - Na taj način ne moram da je stavljam na umivaonik.

Pogledjate njenu najpopularniju objavu na TikToku:

Ljudi su u komentarima podelili i svoje korisne savete.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike