Ko kritikuje hotel u Tajlandu – ide u zatvor

29.09.2020

13:00 >> 12:25

0

Autor: S.Kalaba

Vesli Barns optužio je rizort za moderno robovlasnišvo i dobio tužbu

Ko kritikuje hotel u Tajlandu – ide u zatvor
Copyright Pixabay

Američki turista koji je na stranici “Trip advajzera” objavio negativne recenzije hotela “Si vju rizort” u Tajlandu, u kojem je odseo, odgovaraće pred sudom u toj zemlji zbog klevete, a ako bude proglašen krivim, mogao bi da provede do dve godine u zatvoru. Uz to bi mogao da plati i novčanu kaznu u iznosu od 5.440 evra.

Vesli Barns, koji je zaposlen u Tajlandu, sporne recenzije je napisao na nekoliko internet-sajtova, navodno optužujući hotel za “moderno robovlasništvo”, na šta je uprava hotela odgovorila da su tako oštre kritike neosnovane i štetne po reputaciju tog objekta i protiv Barnsa podnela tužbu zbog klevete, koja, prema tajlandskim zakonima, povlači veoma oštre kazne.

Pixabay

Kako prenosi Bi-Bi-Si, Amerikanac je recenzije objavio zbog rasprave sa osobljem hotela oko toga da li na večeru sme da donese sopstvenu bocu alkoholnog pića, a po pokretanju tužbe je pritvoren, da bi posle nekoliko dana provedenih iza rešetaka izašao na slobodu uz kauciju.

Tajland ima stroge zakone protiv klevetanja, a mnoge međunarodne grupe za zaštitu slobode govora i novinarskih sloboda smatraju da Tajland tako guši slobodu izražavanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike