Ovo su najlepši vidikovci u Srbiji za romantično putovanje udvoje

06.09.2022

18:51

0

Autor: M. J.

Mesta koja, osim mira i tišine, pružaju i zadivljujuće krajolike i poglede od kojih zastaje dah

Ovo su najlepši vidikovci u Srbiji za romantično putovanje udvoje
Ljubavni horoskop - Copyright Pixabay

Skrivena mesta u prirodi i prostori u kojima se možete osamiti sa svojom dragom osobom, idealna su preporuka za odmore udvoje. Najbolji predstavnici ovakvih prostora jesu vidikovci u Srbiji. .

Oni su savršena prilika da zaljubljeni parovi upoznaju lepote naše zemlje i prepuste se savršenom zajedničkom odmoru. Parovi mogu osetiti sveu lepotu romantiku tokom posete

RINA
 

Banjska stena - Tara

Najpopularnije mesto na planini i sigurno jedno od najposećenijih u čitavoj Srbiji. Ovaj vidikovac je dobio ime po turskoj reči Banja - mesto sa toplom vodom. Vrela sa toplom vodom, koja su izbijala u podnožju vidikovca, potopljena su izgradnjom jezera Perućac. Time je ostvaren čaroban pogled na zeleno-plavu vodenu površinu, koja protiče kroz planinske padine obrasle raznovrsnom florom.

Osim jezera, sa vidikovca pogled dopire i do kanjona reke Drine, pa i do Osata, oblasti u Bosni, u srednjem Podrinju. Ovaj vidikovac predstavlja uređen prostor, koji je ograđen drvenom ogradom i poseduje klupicu za sedenje i dugotrajno uživanje u predivnom pogledu. Banjska stena je jedno od najromantičnijih mesta u Srbiji, zato ne propustite da budete u redu mnogobrojnih oduševljenih zaljubljenih posetilaca.  

Profimedia
 

Vidikovac Molitva - Uvac

Predivan prostor koji je postao svojevrsni zaštitni znak prirodnih lepota i turističke ponude Srbije. Verujemo da nema stanovnika u Srbiji koji nije čuo, a velika većina se i lično uverila, u fascinantne vijugave meandre reke koji oduzimaju dah. Pitomost predela, mir i čist vazduh savršen su spoj koji vam omogućava da tokom odmora u Zapadnoj Srbiji provedete romantične trenutke udvoje.

Vidikovac se nalazi na visini od 1247 metara nadmorske visine, a nakon osvajanja njegovog vrha čeka vas panorama sa drvenom platformom, sastavljena od vodene površine neobičnog oblika, koja je okružena bogatom florom, staništem čuvenog beloglavog supa. Tokom boravka na vrhu Molitva sigurno ćete imati prilike da uživate u čarobnom letu ove retke vrste ptica. Staza od kampa u Previnama, na 8 kilometara od Sjenice, duga je 378 metara i prožeta čitavom dužinom lepotama reke.

Printscreen/YouTube/Jovan Jović
 

Kozji kamen - Zavojsko jezero

Još jedan spektakularan predeo svojom lepotom nameće se među tri romantična mesta sa najlepšim pogledom. Ovaj vidikovac nalazi se u potpuno suprotnom delu delu Srbije, te ćemo njegovim predstavljanjem pokazati da je svaki kraj zemlje podjednako izbor za putovanje i odmor sa dragom osobom. Na oko 18 kilometara od Pirota, u jugoistočnoj Srbiji, čeka vas lagan izazov dug 4 kilometara, nakon koga se stiže do vrha koji je sigurno vredan truda.

Lepota putanje do vidikovca ogleda se u smeni borovih i bukovih šuma, te livada, koje će vaša pluća napuniti čistim vazduhom. Staza do vidikovca je obeležena, tako da ne možete zalutati. Vidikovac je jedan od vrhova planine Vidlič i smešten je na 1200 metara nadmorske visine. Sa njega se pruža pogled na celo Zavojsko jezero i mesto na kome se reka Visočica ulica u njega.

Zanimljivo je da je ovaj vodeni predeo oivičen sa jedne strane vrhovima Babin zub i Midžor, dok je na drugoj strani planinski masiv Stara Planina. Usponom do vidikovca ćete dostići uživanje u različitim oblicima reljefa, koji u simbiozi postaju prava oaza prirodne lepote. Osim prelepog pogleda, na vidikovcu se nalazi i drveni letnjikovac, kao i mesto za roštilj, pa je ovaj prostor savršen za više parova koji žele da provedu kvalitetan i ispunjen izlet na svežem vazduhu.  

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike