Kako kraljevska porodica provodi letnji odmor?

18.07.2022

09:32

0

Autor: A.G.

Jul i avgust su obično mirni meseci u kraljevskom kalendaru, pošto članovi porodice odmaraju od svog gustog rasporeda

Kako kraljevska porodica provodi letnji odmor?
profimedia-0200605029 - Copyright Profimedia

Ali koliko je lako kraljevskoj porodici da zaista pobegne od svega?

Svakog jula i avgusta, članovi britanske kraljevske porodice napuštaju svoja veličanstvena prebivališta u zamenu za neko kvalitetno vreme u zemlji, ali i van nje.

Najpoznatija destinacija za odmor kraljevske porodice je dvorac Balmoral u Škotskoj, gde kraljica provodi leta i gde su se održavala brojna porodična druženja.

Profimedia
 

Kraljica

Njeno Veličanstvo između jula i početka oktobra, odlazi u svoju škotsku rezidenciju gde joj se neretko pridružuju članovi uže porodice. Zamak Balmoral zauzima posebno mesto u kraljičinom srcu zahvaljujući pejzažu koji oduzima dah. Ova lokacija joj se toliko dopada da je provela deo svog medenog meseca sa princom Filipom u lovačkoj kući Birkhall na imanju.

Profimedia
 

U pokušaju da se odmori, kraljica provodi veći deo svog vremena na otvorenom, okružena prirodom.

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža

U pratnji Kejt i njihovo troje dece, princ Vilijam na sličan način beži na otvoreno u potrazi za predahom. Osim posete njihovom seoskom imanju, Anmer Holu, u Norfolku, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža često odlaze na ostrva Sili.

Profimedia
 

Prožeti lepim uspomenama, mladi par često putuje na prelepo ostrvo Tresko zahvaljujući njegovim netaknutim plažama i zadivljujućim pejzažima. Bez sumnje, vraćajući se staroj porodičnoj tradiciji, princ Vilijam je prvi put istražio ova ostrva u junu 1989. sa svojim bratom, princom Harijem, i roditeljima, princom Čarlsom i princezom Dajanom.

Princ Čarls i Kamila

Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola nastavljaju kraljevski trend te odmor provode na svom voljenom imanju u Velsu.

Profimedia
 

Par poseduje prelepo obnovljenu seosku kuću pod nazivom Llvinivermod Estate. Takođe, princ Čarls i Kamila uživaju da provode vreme i u svojoj škotskoj rezidenciji na kraljičinom imanju Balmoral koje princ opisuje kao „jedinstveno utočište udobnosti i karaktera“.

Princeza Beatris

Pripadnice kraljevske porodice koje obično putuju na neke dalje destinacije su princeze Beatrice i Eugenie. Poznata kao ljubitelj Mediterana, princeza Beatris je često primećena na privatnim jahtama na Ibici ili Italiji.

Nakon svog bajkovitog venčanja 2020. godine, 33-godišnjakinja je otputovala na jug Francuske na skroman medeni mesec zajedno sa svojim suprugom Edoardom Mapeli Mozijem.

Profimedia
 

A ponekad se desi romansa tokom kraljevskih odmora. Kada je princ Hari predstavio Megan Markl kao svoju verenicu 2017. godine, ispričao je novinarima o njihovom romantičnom putovanju u Bocvanu, gde su kampovali pod zvezdama, daleko od znatiželjnih očiju.

Profimedia
 

Ta poseta je očigledno bila važna za par. To putovanje je čak predstavljeno i na Meganinom vereničkom prstenu, na kome se nalazi dijamant iz južnoafričke repubilke.

Harijeva romantična priča nije slična priči njegovog brata Vilijama, koji je zaprosio Kejt Midlton u brvnari u senci planine Kenije. Par se verio dok je boravio u rustičnom skrovištu u blizini velikog rezervata za životinje gde nosorozi i žirafe slobodno lutaju.

Sa toliko uspomena nastalih tokom putovanja po svetu, nije ni čudo što članovi kraljevske porodice neguju svoje odmore koliko i mi ostali.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike