Večera sa banditom: Bivši robijaši će vam ispričati priče o najopasnijim zločinima

09.02.2022

14:30

0

Nekadašnji razbojnici regrutuju se u redove turističkih vodiča kako bi organizovali turističke ture po najopasnijim delovima indijskih gradova

Večera sa banditom: Bivši robijaši će vam ispričati priče o najopasnijim zločinima
Put kroz pustinju - Copyright Pixabay

Indijska država Radžastan uskoro namerava da pokrene turistički tzv. dakoit paket putovanja u kojima će nekadašnji banditi biti turistički vodiči. Reč je o tome da je indijska pokrajina, poznata po visokoj stopi kriminala i bandama, odlučila da sa tom regionalnom specifičnošću upozna turiste željne avantura. Predsednik turističke organizacije Radžastana veruje da će priče o zločinima privući hiljade turista.

Pixabay
 

Dakoit (ili bandit) paket putovanja predstavljaju deo šireg turističkog plana Radžastana u okviru koga džungle i gudure u dolini reke Čambal treba da budu otvorene i pristupačne turistima. Vlada ove države smatra da ovakva odluka ne samo da može da pomogne u razvoju ove oblasti i samog turizma, već pruža priliku da se strancima predstavi ova zemlja i kroz ponudu nečeg zaista neobičnog i jedinstvenog.

Dakoitski (banditskim) turizam – možda u svetu prva ideja te vrste – predlog je Odbora za razvoj  ove oblasti, vladinog tela formiranog sa zadatkom da se usredsredi na razvoj i modernizaciju šest distrikta oblasti Dang. Na osnovu predloga turističke organizacije Radžastana, banditi koji su se nedavno predali zabavljaće posetioce dogodovštinama pod strogim okom organa reda.

Dok danas miroljubivi dakoiti mogu da pomognu da se ostvari najnovija turistička zamisao, bande koje joj se protive mogle bi da predstavljaju opasnost po turiste, pa strahovi i dalje postoje. Iako se državno ministarstvo turizma trudi da susreti sa dakoitima budu apsolutno bezbedni, lokalni viši policijski zvaničnik nedavno je imao neprijatan „bliski susret” sa banditima u šumskim oblastima na granici Radžastana. U njima je nasilje i dalje deo svakodnevice, kao i redovna razmena paljbe između članova bandi i policije.

Pixabay
 

I pored svega, ukoliko država bude uspela da zadovolji obe strane, turiste i dakoite, i uz to dobije podršku lokalnih turističkih društava, ovaj plan mogao bi da donese veliku zaradu. Bilo bi to na obostrano zadovoljstvo – dakoita koji bi se uklopili u matične ekonomske tokove, ali i države koja bi otvorila nova radna mesta i napunila svoje kofere inostranom valutom.

I to zahvaljujući strašnim banditima i okorelim razbojnicima.  

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike