Zašto žene bolje izgledaju posle raskida?

30.11.2020

13:05 >> 12:16

0

Muškarci pate u tišini što se odražava na njihovu psihu, ali i izgled

Zašto žene bolje izgledaju posle raskida?
Copyright Unsplash

Raskid veze je, svakako, jedan od bolnijih trenutaka u životu ljudi. Takođe, iz prekida odnosa, pogotovo ako je trajao godinama obe strane izlaze povređene, bez obzira ko je svirao kraj. Ipak, neretko smo svedoci da se dame prolepšaju posle kraja veze, dok to sa muškarcima nije slučaj.

Kako kažu stručnjaci, muškarci mnogo teže podnose raskid sa partnerkom, dok se žene lakše suočavaju sa situacijom. I što je još zanimljivije, posle emotivnog brodoloma žene čine sve da se to na njima ne vidi. Pa, nije retkost da krenu u teretanu ili na pilates, da promene frizuru i boju kose, kao i da unesu neke novine u svoj stil odevanja. Na ovaj način, one nagoveštavaju novi početak, slažu se stručnjaci.

Možda vas zanima: Mi ne verujemo da on može da ostari: Prepoznajete li državnika sa fotografije?

Sve to što rade utiče na podizanje samopouzdanja, pa će to percipirati i drugi ljudi. Zato će neka devojka zablistati kada više nema dečka.

Pexels

Za razliku od njih, momci pate u tišini, što se odražava na njihovo psihičko stanje, a samim tim i na fizički izgled.

-Muškarci ne dele svoje emocije sa drugima, najčešće ih potiskuju u sebi i pretvaraju se da je sve u redu. Često sebe zatrpavaju obavezama da ne bi mislili o bivšoj ili utehu nalaze u alkoholu i drugim ženama. Umor, iscrpljenost i neprospavane noći ostavljaju tragove – objasnila je ovaj fenomen Trejsi Koks, britanska seksualna terapeutkinja.

Saznaj više:

Žene su samo htele da ofarbaju izrastak, frizer ih je pretvorio u sede dive

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike